Leraren opleiding

In 2014 volgde ik de ‘Specifieke Leraren Opleiding’ in Antwerpen. Deze opleiding is voor studenten die overdag werken en geeft in de avond uren de lessen en leidt op tot een leraren diploma’. Heb de opleiding afgemaakt tot het moment dat je stage moest gaan lopen. Dat was voor me niet mogelijk omdat ik overdag leiding gaf aan een Energie en Multimedia firma.

Waarom deed ik deze opleiding?

ben met de opleiding gestart omdat ik graag wilde begrijpen hoe ik mijn pleegkinderen zo goed mogelijk zou kunnen helpen bij hun studie. En ook omdat ik dacht ooit wel eens leraar te worden, want dat zeiden de onderzoekers toen mijn ouders me een test lieten doen toen ik 16 was. De testuitslag was dat ik ‘goed een docent zou kunnen worden’. En die uitspraak volgt me steeds, ooit zal het wel gebeuren dacht ik.

Didactische Principes en Werkvormen

Hieronder een uittreksel van wat ik leerde over didactische Principes. Die heb ik al wel uitgewerkt, de werkvormen nog niet. Over werkvormen wilde ik een apart website bouwen, heb er een bergje boeken over…. maar die hebben nog wat werk nodig… is voor een van de vakanties…