Eerst nog even dit – 2. Hoe ik onderwijs zie

Zoveel docenten, zoveel meningen, zoveel onderwijs logica. Wat mij betreft is dat allemaal ok, maar verder niet zo relevant als je daarover niet overlegt met studenten, want dat loop je het risico dat jij denkt dat we gaan voetballen en de student denkt dat die naar de tandarts gaat, we spreken een verschillende taal…en dan gebeurt er niet veel. Daarom hieronder nog een toelichting over hoe ik tegen onderwijs aankijk.

Ergens anders ga je berichten vinden uit zomer 2020 toen ik mijn aanpak aanpaste aan de Corona situatie en dus meer online dan offline lessen. De visie veranderd niet, wel de uitvoering. Zie aldaar.

Anno 2023 is alles weer normaal. Dat is te zeggen… we hebben nu het gebruik van ChatGTP en andere Artificiele Intell die studenten en docenten kan helpen lesmateriaal te maken. Ben benieuwd hoe dat zal verlopen. Persoonlijk geloof ik er in het onderwijs concept van het ‘connectivisme’, dus ben blij met AI. En zal dus over een paar jaar niet meer lesgeven, dat doet de AI, maar helpen verbanden te leggen, het beste in mensen naar boven te halen en zo meer.En wat is het rollen spel?

…en met je medestudenten doe ik graag mee je energie en richting geven. Flexibel, leuk en leerzaam onderwijs. Rudolph.