De Coffee Corner

CLOSED voor even.

We mogen weer op terrasjes zitten, dus zie je daar verder. Of weer in september, start van het nieuwe studiejaar.

update lente 2023: de afgelopen weken heb ik aan de studenten die in februari van dit jaar zijn begonnen aangeboden die weer op een paar maandagavonden te doen. Een open avond waar je niet een afspraak voor hoeft te maken, maar andere studenten en mij treft om eens mee te sparren over je studie. In corona tijd was dit een groot succes, de conclusie mei 2023 is dat er nu niet veel behoefte aan is.

Wellicht weer vanaf september dit jaar weer actief, volg berichtgeving daarover later.

De Coffee Corner is gevestigd op de Internet Highway.
,
Altijd open. Op donderdag tussen 20:00 en 21:30 is Rudolph er ook. (dat was in 2020, 2021 en 2022)
Vragen hierover? Mail me op: rudolph.regter@hr.nl

Onder deze link ga je de Coffee Corner vinden in Teams

Deze Coffee Corner is als idee gestart in de zomer van 2020 en kreeg een boost tijdens de les LerenLeren toen bleek dat er vraag is naar een mogelijkheid tot informeel contact is nu we dat niet fysiek op school hebben.

Vandaar de start van een virtuele Coffee Corner. Welkom!

Val elke donderdag tussen acht uur in de avond en half tien eens binnen bij deze virtuele koffie bar. Je treft daar andere studenten waar je eens mee kan afspreken, verhalen van kan horen en studietips. Of informeel overleggen met docent(en). Rudolph Regter zal de moderator spelen en zorgen dat we niet telang op een onderwerp blijven hangen en dat iedereen gesprekstijd krijgt als nodig.

De link die hieronder zit brengt je als je er op klikt naar de Teams app of website en het kanaal daar waar de Coffee Corner is. De link brengt je naar het Teams kanaal. Iedereen kan daar mee linken en binnen komen. We probeerde eerst het platform jitsi uit, maar dat had een zeer slechte verbinding.

Gaan we je zien? We gaan je zien!

We starten de Coffee Corner langzaam op. Eerst maken een vast groep bezoekers, en zien wel zie door mond op mond reclame komt kijken. Je kan er tien minuten zijn of langer, voel je nooit beschroomd maar even in te dippen.

Gaat het aantal mensen in de algemene ruimte gezellig druk worden, dan nemen we de ‘hoekjes’ in gebruik die nu per studiejaar is genoemd. Maar iedereen kan blijven wisselen en van hoekje naar hoekje gaan. Een brug over alle jaren zou mij leuk lijken en studiesuccess verhogend….


Live update

CLOSED ! helaas, we zijn weer terug in september

Maart. We hebben nog een paar keer een avond gedaan, maar studenten zijn nu druk met portfolio’s gaan schrijven, dus even stil. We sluiten tot weer september 2021

Februari 18e, vanaf 20:00 uur tot 21:30 uur weer informele gesprekken tussen studenten van verschillende jaren en richtingen en docenten. We hadden een grotere groep, want ook instroom vanuit de 4e jaars cursussen ‘Digitale Transformatie’ en de cursus ‘Grip op besluitvorming’. Volgende week is het vakantie, wellicht ben ik er toch, jullie merken het wel. Als student nu even spreken extra met docenten over de scoping van je portfolio, zo al aan het begin van een cursus lijkt me verstandig en zie ook blije gezichten van studenten die ineens beseffen dat ze eigenlijk al met dingen bezig zijn die goed passen binnen de cursus.

Januari 2021. Geen Coffee Corner nog, want geen lessen, we starten weer donderdag de 18e februari om 20:00 uur.

December waren we gesloten. Iedereen was hard bezig met zijn eind portfolio maken.

Donderdag 26 november waren er drie nieuwe bezoekers die enthousiast waren gemaakt door een medestudent uit het 1e jaar. Nuttig? Denk wel: een student hielpen we met de zes B’s aan een aanpak voor zijn portfolio en daarmee kreeg die een grote zet vooruit zo zei hij.

Donderdag 19 november deden we een SpeedMeet, een uurtje van 18:00 tot 19:00 uur waar studenten konden binnenvallen en die match ik dan random met een andere student voor 10 minuten. Die twee studenten zien dan of ze op een manier mekaar van dienst kunnen zijn. Na 10 minuten rouleren we dat dan. (als dat technisch goed gaat..) Tot dan wellicht! Nuttig? Nee, dit was geen succes…. geen idee waarom niet, wellicht was iedereen tussen zes en zeven aan het eten..)

Later die avond van 20:00 tot 21:30 uur was het reguliere CoffeeCorner moment. Rudolph was er rond 20:30 want deed nog van half acht tot half negen voorlichting voor nieuwe potentiele studenten van de Career Academy.

Donderdag 12 november hadden we een kleingroepje en een nieuwe docent die ook de avond mee deed. Nuttig? Een student kreeg nieuwe inzichten in hoe een Plan van Aanpak te maken. We deelde informatie over hoe assessments gaan.

Donderdag 5 november zagen we zeven nieuwe gezichten. Wat studenten uit het 3e jaar onder anderen. Wat ook leuk was dat iemand om half tien nog kwam langskijken. Zo zie je even binnen stappen en rondkijken kan ook. Geen enkele verplichting!

Donderdag 29e oktober we zetten het door zoals vorige week. We hadden een toffe avond.

Donderdag de 22e oktober waren er weer een leuk stel studenten. Deze keer van elk studiejaar wel iemand. Wat vond er zoal plaats?

 • Een 2e jaars deelt informatie uit zijn bedrijf rond Agile werken.
 • 4e jaars hielpen de andere jaars aan informatie over opbouw van je werkstuk.
 • We spraken over welke bronnen het beste te gebruiken zijn, hoe je die opslaat en bijhoud.
 • Dat het jammer is dat 1e jaars mekaar niet echt kennen, de 4e jaars zeiden dat een studiegroep hebben, erg helpt om zin in de studie te blijven houden.
 • De uitdaging van een hoofd- en deelvragen maken en de nood dit eens te leren in het 1e studiejaar, dat zou effectief zijn.
 • Een 4e jaars gooide zijn vraagstuk rond promotie in de groep. En zo deden we nog drie andere vragen die we met crowd-wijsheid oploste.
 • Verder deden we deze virtuele Coffee Corner via Teams en dat ging goed. We probeerde maximaal tien minuten op een onderwerp te zijn en iedereen kwam een keer in gesprek. Vervolg afspraken zijn gemaakt. Ook de nieuwe bezoekers kregen een tegoed bon van Rudolph voor een gratis halfuur studietips.

Volgende week. Verwachten we een collega docent ook aanwezig en wellicht nog wat meer studenten. We willen maar langzaam groeien in bezoekers aantallen en nadat de grote zaal iets van 15 tot 20 bezoekers heeft, verder gaan in de Coffee Corner Hoekjes. Dat zien we later wel.


Donderdag de 15e oktober was de lancering van de Coffee Corner. Alle bezoekers hebben een speciale plek gekregen in de Corner en zijn verzekerd van een life-time memberschip. Er waren 1, 2e en 4e jaars aanwezig. We hadden last van de technische kant van jitsi het platform waar we begonnen en zijn overstapt op Teams. Van acht tot half tien hebben we geanimeerd gesproken, kennis uitgewisseld, de 1e jaars op weg geholpen, studietips gedeeld en de aanpak en werken met docenten. We zien mekaar weer volgende week ook al is het herfstvakantie.


FORUM

Er is ook een pilot gestart met een forum voor studenten. Zo kunnen die met mekaar over studiejaren en cursussen en klassen heen mekaar vinden en zaken uitwisselen.

Een link naar het forum ga je hier vinden.

Het forum draait op gratis software die recent gemaakt is en open software is. Naar ik denk betrouwbaar. Het is een prive initiatief, dus school heeft hier niets mee te maken.

https://decoffeecorner.flarum.cloud/


Ontstaan van de Coffee Corner

Waarom een virtuele Coffee Corner? Wat is het nut er van? Wat kan ik daar halen? Waarom zou je er tijd in steken?

Het koffieapparaat op school was een punt van soms toevallig gesprek. > daar zijn we niet veel meer.

De openbare ruimte, daar zat ik altijd om in gesprek te raken met allerlei studenten. > daar zit ik niet vaak meer en studenten ook niet. Zo mis ik input en studenten informele gesprekken met docenten, ook met docenten die niet hun cursus docent zijn. En dat gemis van dat leuke contact missen de andere docenten ook.

Studenten zagen mekaar en stelde vragen aan mekaar en kregen zo wat vaart in hun studie. > dat gebeurd niet veel meer.

Studenten legde soms whatsapp groepen aan om met elkaar in communicatie te zijn. > ze zien mekaar niet, dus maken die groepen ook niet.

Rudolph als voormalig kroegbaas van een cafe in Antwerpen, dacht virtueel kan je ook dansen en plezier maken.

Vraagstelling/doel.

1. Creeer een plek waar mensen 24 op 7 heen kunnen gaan met de kans iemand te treffen.

2. Creeer een mogelijkheid om voor studenten om met docenten in gesprek te gaan, zonder dat dit formeel geboekt moet worden en wat toevallig kan gebeuren, net zoals in de wandelgangen.

3. Maak iets waar studenten vragen kunnen uitwisselen onderling met antwoorden.

Oplossing Een virtuele koffie bar. Voor 1 en 2 zou ik denken is een oplossing een virtuele plek waar iedereen in kan. Vanaf alle apparaten, zonder dat er ingelogd moet worden of gegevens moeten worden achtergelaten. En een forum voor studenten vragen en studenten antwoorden. Voor 3 lijkt me een forum een oplossing.

Wanneer is de virtuele koffie bar open? Elke donderdag van 20:00 tot 21:30 zal Rudolph daar virtuele koffie serveren, je vragen beantwoorden, je koppelen aan andere studenten die hij kent. Kom je iemand tegen waar je verder mee wil spreken, dan start je een eigen Teams, Facetime, Telefoon of wat dan ook communicatie kanaal met die persoon op.

Heb je een vraag die ik niet snel kan beantwoorden, dan verwijs ik je naar het forum dat ik zal moderaten.

Wat spreken we met mekaar af? Net zoals in een koffiezaakje: we spreken beleefd. We voeren niet continue egoistisch zelf het woord. We maken geen reclame voor onze producten. We luisteren naar mekaar en volgen de vriendelijke woorden van de koffiebar floor manager.

Hoe lang ga dit gebeuren? Tot eind november 2020 ga ik er elke donderdag avond zijn.

Wanneer is de start? Donderdag de 15 oktober, en dan tot eind november verder.

Ook open in de herfstvakantie. Dus tot eind november zeker. Ik ga dat langer doen, als ik a. merk dat er vraag naar is, b. ik zie en hoor dat er studenten zijn die willen helpen de koffie bar virtueel te runnen, c. er spin off ontstaat in het forum

Status update informatie – Inzicht in de tijdlijnen

Week van maandag 12 oktober (planning)

 • Virtuele koffiebar. Vanaf nu heet die DeCoffeeCorner en is vanaf donderdag 15 oktober 20:00 uur open. Elke donderdag zal DeCoffeCorner bestuurd worden door Rudolph. De Coffee Corner is altijd te bereiken, maar het zal steeds een verrassing zijn of er iemand is. Maar als gezegd, elke donderdag tussen 20:00 en 21:30 tref je er mij.

Wat is gedaan in de week van maandag 5 oktober

 • Virtuele koffiebar: Valideren met collega docenten en studenten. Er blijkt mij voldoende behoefte te zijn en ook docenten die willen participeren.
 • Forum: Ik heb in de week van 5 oktober een selectie gemaakt van software platformen die hier kunnen helpen. Zaterdag 10 oktober ga ik die inrichten.
 • Publiciteit: RR zend naar de studenten van LerenLeren een update en gaat ze uitnodigen voor donderdag de 15e oktober als de feestelijke opening is van DeCoffeeCorner.

Wat is gedaan op Donderdag 1 oktoeber 2020 – Cursus LerenLeren, dat was het begin

Voor deze avond waren alle 1e en 2e jaars studenten uitgenodigd om zich wat te laten vertellen over het vak dat we leren noemen. Dat wat studenten nu als vaardigheid willen krijgen, net zoals iemand die goed wil leren tennissen een racket aanschaft en leert hoe het spel gaat.

Tijdens deze avond kwam de wens naar voren om meer contact te hebben en de punten heb ik hierboven beschreven.


Dat bespaarde me veel studietijd die tips die ik kreeg

Irene van Zanten tot Overbrug

Contact Us

1 Example Street
Anytown, CA 10100
USA