UPC Video team

Hieronder een eerste versie van een verhaal en foto’s van heeeel vroeger..

UPC – Video team

Die gast van het hoofdkantoor was ik, die zijwaarts kwam invliegen in een groep mensen die hard werkte en mooie dingen deden. En wat voor verstand had die gast dan van televisie? Ze moesten hem kwijt daar zeker, of is zo een arrogante corporate gast.

De eerste vergadering probeerde ik de toon te zetten met aan iedereen een programma ‘fluitend naar kantoor’ te presenteren.

Introductie en privé houden van fotomateriaal

Deze pagina is een privé pagina die ik ga proberen te voorzien van een toegangscode. Zelf ben ik er scherp op dat mijn beeld niet ergens verschijnt zonder dat ik er akkoord mee was, dus ook nu niet met andere mensen. Ook zal ik de namen van de mensen niet noemen, wellicht wel een voornaam. Dit om het anoniem te houden, de mensen die erbij waren weten wel over wie het gaat.

Wat maakte het team zoal mee?

TV kijken in top 5 van iedereen

Dat ik probeerde ze super trots op hun werk te maken door te zeggen dat TV kijken voorkomt in alle top 5’s van mensen:

 • Wil je ontspannen? Kijk TV.
 • Kinderen stil krijgen? Zet ze voor de TV.
 • Romantische data? Popcorn voor een scherm met twee.
 • Slechte dag achter de rug? Kijk TV.
 • Wil je op makkelijke manier slimmer worden? Kijk TV.

Samengaan van twee teams en vertrek van managers

Het team maakte mee dan ze van twee teams, analoge team en digitale team, één video team werden. En dat de twee managers vertrokken.

Directeurs kamer gekraakt

Dat ik de oude kamer van de directeur kraakte en in een enorm kantoor ging zitten dat leeg stond. Boos als ik was dat mijn mensen opgepropt zaten. Mijn kamer ging naar Brigitte. Die kraak actie dacht ik zou net 2 weken duren, maar denk dat ik er een halfjaar gezeten heb. Deed mijn carrière kansen niet goed…..

Canal+ gekocht

Madelon en Brigitte maakte de voorbereidingen voor die aankoop. Ze gingen naar Hilversum naar mensen die ik zelf twee keer ontmoet heb, maar waar ik graag niet een derde keer mee wilde praten….

Analoog naar Digitaal

 • In drie maanden 80.000 aansluitingen omgezet naar digitale boxen en signaal.
 • Bergen dozen op postkantoren van terug gezonden decoders….
 • Strakke planning van de omschakeling, veel werk bij het netwerk bedrijf.
 • Bewerken van de ‘programma raden’, want die kregen minder macht. Van de iets van 30 analoge zenders waar ze iets over te zeggen hadden, kwamen er tientallen zenders meer bij waar ze niets over te zeggen hadden.

Feestje, Feestjes, Enorme FEESTEN

Zelf heb ik maar een fractie van de feestjes die er waren bijgewoond denk ik. Maar de frequentie en de kwaliteit van de feesten was enorm. Zeker die van de content providers. MTV en zo.

Oproep! Graag zou ik ooit nog eens de verhalen horen en daar wat over schrijven. Bij wie kom ik langs met een picknick mand en hoor de verhalen?

Ook nog denk ik

 • Uitbouw interactieve TV.
 • Aankoop allerlei nieuwe zender.
 • Afbouwen van de analoge zenders.
 • Nieuwe digitale decoders en testen daarvan met nieuwe verpakkingen.
 • Andere afstandsbiedingen.
 • Discussies over de user interface.
 • Aantrekken van nieuwe mensen voor de nieuwe diensten.
 • Een zomer dat er geen budget was en in mei we hoorde dat alle budgetten bevroren waren. De uitgaves stonden dus op 0, terwijl de doelen gewoon bleven staan natuurlijk….
 • Komst van Diederik Karsten. (waar RR niet echt mee door een deur kon. Maar goed hij had die zijn kamer al…)

Team dynamiek

Allemaal jonge mensen die zonder problemen aan het eind van de vaak lange werkdag een terrasjes gingen doen. En dan niet minnetjes waren met de drankjes…..

We namen afscheid van collega’s en namen nieuwe aan.

Collega’s kregen partners, kinderen.

Mensen gingen elk jaar naar ergens ver in Frankrijk om, zeiden ze, TV in te kopen.

Foto’s

Als je hier zou kunnen opvallen dat veel mensen roze kleding dragen, dat was de truuk die ze met me uithaalde. Daarover later meer. Start er van was dat ik wel eens zei dat ‘als iemand roze met parelketting zou dragen ik die direct ten huwelijk zou vragen’.

Foto 3

Peter en ? Peter gebruikte een dokterstas waar veel in kon. Dat was gek, want zelf deed die vast wel veel, maar altijd op een zeer luchtige manier. Een goede prater die met passie over het sponsoren van het Filmfestival kon spreken. Hij was ook de persoon die de team sessie organiseerde met over hete kolen lopen en een ijzeren stang in je nek zetten.

Foto 5

Van links naar rechts zijn dit Willy, Peter en ikzelf. Willy, dat was de persoon die alles regelen kon. Van folders tot displays in winkels en zo meer.

Foto 6

Nog eens, nu wat normaler.

Als je ziet dat ik een rood overhemd draag, dan weet je dat ik in feest stemming ben. Rode overhemden, dat was mijn keus voor een feestelijke avond waar ik me niets ging aantrekken van wat andere dachten of vonden.

Foto 7

Drie vrouwen die het gemaakt hebben in de televisiewereld. Ben blij dat ik die heb leren kennen en twee daarvan lang heb kunnen volgen tot de dag van vandaag en wat mij betreft nog voor de komende honderd jaar. Gave mensen.

Foto 9

Wellicht niet publicabel…maar waarom niet? Andere tijden, andere gewoontes. En een sigaar in je hand hebben, was Fake News. Voluit lachen deden we veel, zo ook nu.

Foto 10

Erg roze denk ik….

Foto 11

Hier zal vast een liedje onder te horen zijn met iets van ‘vaarwel, we zien je gaan…’

Foto 12.

Nu wijzen ze de andere kant op, met voorspellende kracht wisten ze dat ik nog eens terug ging komen in dienst van de firma. Met op de foto helemaal rechts een vast waarde in het team, Jakobijn, iemand op wie je kon bouwen.

Foto 13

Michelle. Die had een gebruiksaanwijzing nodig, zoals iedereen overigens. Maar deze gebruiksaanwijzing kende ik nog niet goed. Heb ik veel van geleerd die te lezen. En kwam later meer mensen tegen met dezelfde gebruiksaanwijzing. Pas later heb ik die mensen op hun waarde weten te schatten.

Foto 14

Fopje!

Foto 15

Kiekeboe, ik ben er wel, ik ben er niet. Vraag me (lente 2021) ineens af hoe het verder is gegaan met dit (fuifnummer, maar niemand zeggen…) Ik weet het wat op afstand…. zou leuk zijn haar weer te zien en verhalen te horen.

Foto 19

Hillegien, die denk ik stage liep bij ons of zo….

Foto 18

In een seconde kan ik in dit moment weer raken, tientallen jaren later. Voldaan. Voldaan in lichaam (buik vol) en geest (trots op (mijn) mensen) en de standaard afsluiting: koffie, water met ijs, zoet drankje zonder ijs en ruime sigaar.

Afsluiting

Iemand die kan tellen ziet dat er wat foto’s ontbreken in de optelling. Die waren niet voor publicatie vatbaar. Tezamen met andere foto’s zouden die wel goed passen bij een picknick ergens in een Amsterdams park in bijvoorbeeld zomer 2021. Die mensen, of een paar daarvan, weer spreken. En dan wat nieuwe foto’s maken.

Rudolph

28 april 2021

P.S. Heb je aanvullende verhalen of materiaal, laat me weten. Bel of chat me op 06-248.400.06 of mail naar rudolph.regter@icloud.comDan was er ook die dag dat we over hete kolen liepen, met een ijzeren balk tussen ons in liepen en zo meer. En ook een schilderij gemaakt.

Video Team schilderij
Teksten van het ‘team building event’