Antwerpen studie en feest stad

Het komt wel voor dat studenten naar Antwerpen komen om het halen van hun diploma te vieren met mede studenten. Het zijn dan oud-studenten. De officiële diploma uitreiking is natuurlijk belangrijk, daar gaan ouders, familie en de bakker van de hoek mee naartoe. Maar dat is toch anders vieren dan het moment dat je net je laatste punten gehaald te hebben en het diploma vers in je hoofd en opluchting zit. En onder mede studenten te zijn maakt de sfeer vaak wat anders, meer uitgelaten. En in het buitenland zijn helpt daarbij ook….

Hieronder een impressie van wat jaren studeren en vieren. Sinds 2018 is dit een soort van gewoonte geworden te doen voor alle studierichtingen en alle studenten die het maar leuk lijkt erbij te zijn.

Diploma feestje dinsdag 12 juli 2022. Gaat weer een top dag worden!

Startpunt is of het café De Engel, of het café De Bengel, zitten naast mekaar op de Grote Markt. Het plein voor het stadhuis. De keus van café die je maakt zegt iets over je denken we maar. Je kijkt dan naar het standbeeld van Brabo. Die een hand weggooit. En natuurlijk las je in de reisgids dat die hand van …. ? wat of wie ook weer kwam?

De formule van de dag is free-format en goedkoop. Je sluit aan wanneer je wil en je haakt af wanneer je wil. Je komt met trein, auto of bus. Je gaat terug, slaapt in de goot of in hotel. Je brengt een gezellig iemand mee, of komt alleen. Je drinkt water, koffie of andere drankjes. We wandelen wat, zitten wat aan de waterkant. Kopen mogelijk wat drankjes en chips bij de supermarkt want het zal mooi weer zijn en alles is al duur genoeg. En avond eten, hoe kunnen dat niet frietjes zijn? 😉

En Penelope kan je bereiken op nummer +31 6248.400.06


2021

Dit feestje moest plaatvinden in corona tijden. Dus wat beperkter in vrijheid dan anders maar met dezelfde gezelligheid als altijd.


2019


2018