Verhalen – Over boeken

Mijn favoriete boeken

De werken van de uitgever Van Oorschot die de russische bibliotheek uitgaf, die blijven mijn favoriet. Kocht ik direct toen ze uitkwamen. Prachtige dundruk van de mooiste boeken ooit geschreven. De start van mijn verzameling boeken van Russische auteurs. Daarna bleef het lezen doorgaan. Hieronder op alfabetische volgorde boeken en mijn verhalen erbij.

Chekhov

Dit boek komt uit mijn verzameling boeken van Russische schrijvers. Meer hierover later.


Jerzy Kosinski - De geverfde vogel

De Geverfde vogel

Die is het beroemdste boek van de schrijver. Een boek dat ik ook vaak van achter naar voren las. Het boek trekt je in het verhaal van een jongen die op avontuur gaat.

Jerzy Kosinski - De geverfde vogel

Lezen!

Jerzy Kosinski - Aanwezig

Aanwezig

Dit boek is ook in film uitgebracht. Vond het fijn te lezen en zet de filosofie van mensen in vraag, omdat de tuinman nooit buiten zijn tuin geweest ineens wel buiten komt en blijk lijkt te geven van zeer diepe woorden.

Jerzy Kosinski - Cockpit

Cockpit

Dit is het vervolg op De Geverfde vogel.

Jerzy Kosinski - Cockpit

Ga nog eens opzoeken wanneer ik dit boek las, lang geleden zoveel is zeker.

Jerzy Kosinski Speelbal

Speelbal

Las dit boek in december 1993 met veel plezier. Was in die tijd actief lees ik in notities bij Pay Per View, de voorloper van Netflix….heel veel jaren eerder dus…. Werd niet, beursgang ging net niet door.


Tolstaja_Een zuivere liefde achtercover

Een zuivere liefde

Lev Tolstoy ga je elders in de verzameling vinden, vrijwel alles van hem gelezen. Zijn vrouw schrijft in dit boek een mooi antwoord op een artikel van Lev. Anno toen zeer gewaagd, anno nu geaccepteerd.

Tolstaja_Een zuivere liefde achtercover


Tolstoi

Dit boek heb ik gekocht en gelezen toen Oost Duitsland nog een muur had die je door moest om er te komen.

Biografie

Verzamel biografieën, maar niet echt die van schrijvers. Het is soms niet zo belangrijk wat van de auteur te weten. Soms beïnvloed het me ook om het boek geheel onbevangen te consumeren.

Lev Tolstoy - Tales of Sevastopol en The Cossacks.

Tales of Sevastopol

Later hier meer over.