uncategorized

Bespaar geld, trap niet in herhaling.

Herhaling is de kracht van de reclame, ja, ja, dat weten we nu wel. Is er nog andere herhaling die tot waardevermeerdering leiden zal? Of jou geld uit je zak klopt? Wat overdenkingen zo aan de start van het jaar in de maand dat iedereen zich arm voelt. Dan maar beter herhalen en minder uitgeven?

Het werkt 24 uur, toch 2x per dag gebruiken? Niet dus.

Deze kwam ik gisteravond tegen toen ik na het tandenpoetsen zo een blauw spoelmiddel gebruikte om je mond en tanden nog schoner te krijgen. Op de verpakking staat groot dat het 24 uur werkt. En op de achterkan in de gebruiksaanwijzing, dat je het 2x per dag zou moeten gebruiken. Dat is dan 12 uur ongeveer dubbel, zonder nut. Een van de twee klopt dan niet zou ik denken. Wat wel klopt is dat zo het sneller opgaat en je weer een nieuwe fles moet kopen…..

Verkoop, maak stuk, krijg geld. Herhaal, verkoop, krijg weer en meer.

Je verkoopt een schilderij en maakt die voor de koper hem krijgt stuk. In de gewone wereld krijg je dan een schadeclaim aan je broek. Het omgekeerde kan ook waar zijn. Zo gebeurde het met ‘Girl with balloon’ van graffitikunstenaar Banksy in 2018 die voor 1 miljoen pond het schilderij liet verkopen, waarna de lijst in een shredder terecht kwam en in stukjes werd versnipperd. Nog eens het kunstwerk gemaakt, dat een andere naam gegeven ‘Love is in the bin’ en dat opnieuw laten veilen.

Wat denkt je, werd het verkocht voor 18 miljoen pond. Er is ergens op de wereld iemand die 17 miljoen pond meer betaalde. Waarom? Gewoon omdat het een mooi verhaal is door de herhaling! En flauw om te zeggen dat de kroeg vol zit met mensen met mooie verhalen. Voor 18 miljoen pond koop je daar heel veel drankjes voor……

Het heeft nr 4 en ook nr8. Herhaal hetzelfde en bespaar geld.

Ik heb het over koffie. Al een tijdje probeer ik wijs te worden over de verschillende nummertjes, schuifjes en zo die op de doosjes zitten met koffie en die me uitleggen wat de smaak is. Die koffie die je voor een belachelijke som euro’s koopt om dan door zo een ‘Nespresso’ apparaat te halen. (Prachtig ook dat al die koffiemerken, op hun pakken koffie de naam van de concurrent moeten zetten, maar afijn, daar hebben ze zelf voor gekozen door te traag te reageren en niet innovatief te zijn.)

Maar dus het verschil tussen die nummers. Er zal vast verschil in zitten. Maar zoveel dat een gemiddelde koffie drinker dat proeft? Denk het niet. Maar die nummertjes maken wel dat je toch even een set van 4 verschillende doosjes met koffie koopt. Waar per doosje er 10 in zitten. Veel goedkoper is het 2 doosjes met 20 te kopen… Prachtige truuk. En dan tussen de 16 en 38 cent betalen voor koffie die makkelijk op je wijsvinger is te leggen, zo weinig is het….

Swiffer, gebruik een nieuw doekje. Even niet meteen.

Ik zal vast erg Hollands klinken als ik zeg dat ik die doekjes onzin vindt, met een natte dweil, die duizend keer te gebruiken is, krijg ik hetzelfde resultaat als met 1 swiffer doekje. En dan nog over dat doekje. Het is zeker handig en de poetsvrouw wilde het graag. (Pardon? Die kost al geld, gaan we het nog makkelijker maken…?)

Maar goed, over dat doekje dus. Het enige werkende spul dat het anders maakt dan ieder ander doekje is een soort lijm. En die blijft nog een tijdje werken, dus doekje over de grond en dan even de puisjes in de vuilnis doen en blijven gebruiken tot de lijm op is. Dan maak je gebruikt van de fysieke kant van het product. Wil je de emotie waarde van het product gebruiken, dan gooi je het doekje weg natuurlijk. Wat doe jij?

Elke dag een woord raden. Oud spel in nieuw jasje ineens populair: Wordle.

In de jaren zeventig was er een leuk spel waar iedereen over sprak. Nog eens herhaalt, nu digitaal en nu heeeel veel mensen die er over spreken. Mastermind was de naam vroeger, nu Wordle. Elke dag is er een woord dat je moet raden. Hetzelfde woord voor iedereen. Heb je het geraden dan kan je het delen via een emoji die gelijk is aan hoe het spel eruit ziet. Begonnen als iets kleins zo lees ik in de Washington Post, maar nu zeer groot in korte tijd. Naar zo een 2 miljoen gebruikers. Alleen te spelen op de website van de developer. En dat je van een bestaand spel en kopie maakt, natuurlijk doen andere dat dan ook. En een bergje apps met hetzelfde principe zie je verschijnen.

Een game van 100 uur of 5 spelen van 20 uur, of 1 spel 5 keer spelen?

In de gaming industrie is er een marketing gevechtje gaande. Is een game meer waard als je daar 100 uur in moet spelen om alles gebruikt te hebben? Of ligt dat gewoon aan de gebruiker? De claim dat je er vele uren in kan stoppen zegt nog niets. Een game van 20 uur speeltijd kan je ook nog 5 keer meer spelen en herhalen en steeds beter worden. Of verveeld raken van de game aanpak en dus 5x met een nieuwe game beginnen. Wat wil de gamer, wat wil jij?

Fishbowl, spel voor herhaling gemaakt.

Mijn vrouw is er aan verslaafd of zo. En terecht, een leuk spel. En met de truuk dat iedere dag dat je terugkomt je de vissen eten kan geven en zo wat extra punten krijgt. Schitterende uitvoering zowel in de layout en user interface als in de marketing technieken erachter.

Wat herhaal je nog meer en is niet wellicht niet nodig?

Zinnen herhaal je als een iemand vraagt ‘wat zei je’. Als je blijft herhalen train je die mensen nooit goed te luisteren. Afijn, het kost geen geld, wel irritatie, dus niet meer herhalen.

Je schoenveters knopen. Daarom hebben ze schoenen met veters die je aandoet via de rits aan de zijkant. Moet je een kind twee dingen leren: rits dichtdoen en toch ook nog veters knopen, of zo slim zijn die na de eerste keer met lijm vast te lijmen…

Vroeger was een pak koek, een pak koek. 1 pak. Nu zit in 1 pak koek soms wel 5 aparte pakjes. Dus 5x meer drempels om meer koekjes te eten. Gek eigenlijk, je zou denken dat de koekjes fabrikant wil je dat je, net zoals vroeger, het hele pak in een avond op eet.

Tandenpoetsen met tandpasta. Elke keer doe je dezelfde handeling: tandpasta op je tandenborstel. Waarom die niet ineen maken: borstel en tube ineen. Even knijpen en de pasta zit op de borstel.

Denk zelf eens na over wat je zoal deze dagen in de herhaling doet of gebruikt. Heeft dat extra nut, was dat zinvol?

Dank voor het lezen, tot een volgende keer.

Rudolph

Vrijdag 14 januari 2022

Categories: uncategorized

Tagged as:

3 replies »

  • En bij dat tantenpoetsen ben je vast ook al de krant aan het lezen en deze blogberichten om het poetsen nog effectiever in tijd te maken. Pff, blij dat er een uitknop op het internet zit. Of op mijn ogen, die kunnen even sluiten voor al die onzin en truuken in de wereld.

   Liked by 1 person

   • Oh, nee, dat doe ik niet! Ik probeer sommige dingen heel mindful te doen. Al moet ik toegeven dat ik erg snel afdwaal in gedachten tijdens bijvoorbeeld stofzuigen…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s