update

Kijkje achter de schermen

Een week voor de start van het studiesezoen 2020-2021. Kort update.

Leestijd: 2 minuten. Nut: generiek op hoogte zijn van status lessen.

Vanaf September, volgende week, ga ik op dinsdag Strategisch management geven, op de woensdag Sales en op donderdag cursus Reputatie, wat ik noem Communicatie en Reputatie.

Hieronder de status van die cursussen:

Dinsdag, Strategische management, een 3e jaars vak.

Klassen zijn nog niet ingedeeld, we spreken er woensdag, 26e augustus over, ik verwacht dat er dan communicatie naar studenten zal zijn eind van deze week. Mijn inschatting is dat we de 1e les van dinsdag de 1e September gaan afzeggen, want er is nog gesprek over welke docenten hoeveel tijd hebben gekregen en wie wat gaat doen.

Wil je alvast iets meer lezen? Kijk dan naar de tabjes onder ‘lessen’ en dan ‘curs – strategisch management’, vanaf woensdagavond 26 aug zal ik daar zo veel mogelijk informatie zetten, zoals studiegids, rubriek, en de ‘Guidelines’ Die guidelines zijn lijnen als gids voor je om door de cursus te komen. Ik heb die opgesteld om je een rode lijn te geven en verwachtingen over wat ik aan het eind van de cursus verwacht te delen.

Lichtjes jammer, strategie van Strategie geven is even niet gelukt dat op tijd te doen. Grappig wel, past bij de uitspraak dat het licht van de vuurtoren niet schijnt onderaan de vuurtoren…

Veel van de lessen zullen online zijn. In de middag kennis overdracht in de avond persoonlijke een-met-een gesprekken. Nodig omdat strategie een lastig iets is en we missen het gesprek bij ‘het koffie apparaat en kantine’.

Woensdag, Sales, een 2e jaars vak.

Alles op orde, samen met mijn collega Henk de Nie hebben we de storyboard voor de lessen rond, al voor de zomer en hebben we de studenten uitgenodigd woensdag de 2e september mekaar te treffen in het Kralingsebos voor een eerste introductie. De studenten ken ik al, want gaf ze in het eerste jaar les in marketing, maar Henk kent ze nog niet en het is plezierig als je de rest van de tijd het online moet doen, toch even een uitwisseling van gezichten te hebben. Dus dat gaat vol van start.

Wil je alvast iets meer lezen? Kijk onder tabje ‘lessen’ en zoek de cursus. Daar heb ik begin juni al een draaiboek gezet, een guideline over hoe de cursus is opgebouwd en ingedeeld.

1 op de 4 a 5 lessen zullen online zijn.

Donderdag, Communicatie en Reputatie – een 4e jaars vak.

Deze zomer heb ik al alle studenten gesproken die ik kende uit de vorige drie jaar. Dit is een vierde jaars vak. En het vierde jaar hadden we nog niet eerder bij de Career Academy, dus het is nieuw. Ik sprak al met een groep af in Antwerpen in juli en nam de studiegids en de deliverables reeds door, overlegde over invulling van de cursus en lichte die toe, dus die studenten kunnen een vliegende start maken. De andere studenten die vanuit andere richtingen komen en zijlings komen instromen moeten we nog nog informeren. Het is daar handig eerst een wederzijdse introductie dag te doen zodat we van beide kanten weten wat de verwachtingen zijn. Wachten nu is even op de cursushouder die achter de klaslijst aanzit en Brighspace aan het inrichten is.

Wil je alvast iets meer lezen? Onder de tab ‘lessen’ en dan ‘curs-communicatie’ ga je het programma vinden dat ik voor de zomer gemaakt heb en dat we zullen volgen. De cursushouder zal die informatie ook op de officiële Brightspace zetten.

Alle lessen zullen online zijn.

Ga later morgen, woensdag de 26e, voor alle lessen op deze website zetten:

  • De studiegids
  • De rubric
  • Mijn guidelines rond wat ik verwacht dat gedaan gaat worden in de cursus en opgeleverd.
  • Een ‘live blog’: weekelijkse update van de wrapup van de lessen, overzicht van huiswerk, suggesties voor extra leeswerk dat de studie van het vak zal ondersteunen.

Dus kom donderdag nog eens terug op mijn website.

Afstuderen

Met plezier hielp ik over de 20 studenten deze zomer om nog voor het eind van het studiejaar 2019-2020 af te studeren. Deze donderdag de is de laatste examen commissie en we hebben dus deze dagen meer dan 20 examens afgenomen zodat studenten konden afstuderen. Mooi dat studenten door willen werken, fijn dat een collega en ik dat konden begeleiden. Ben fier, zoals de dat zeggen in Vlaanderen, dat dit gelukt is.

Dan was het voor nu.

Straks weer in volle vaart. Nu een langzame start in september, dan weer vol met studenten verder bezig en leuk samenwerken.

Rudolph

P.S. ga ook de komende maanden Webinars geven buiten school om. De eerst in september gaat zijn Leren Leren, even weer scherp de tools van leren aanzetten. Want waarom denken we dat iedereen dat maar kan. Gaat iemand mijn vragen voetbal te doen…. ik weet dat het met een bal is, maar de rest moet je me echt uitleggen…  Zei de man die dit schrijft met een ruime sigaar in zijn hoofd en niet al te sportief… 😉

In de planning zitten de volgende webinars:

Leren Leren – september

Opstellen onderwijsovereenkomst – september

Jezelf op koers houden – oktober

Hoe de moed erin houden – oktober, begin november

Assessment training – november

Loonsverhoging vragen – begin december

Categories: update

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s