studietip

Vragen, welke vraag ik me af?

Het is weer de tijd dat we examens hebben. Assessments noemen we die nu. De uitdaging is dat studenten over het voetlicht krijgen de zaken die assessoren, docenten, moeten zien om volgens het beoordelingsschema een student een competent te geven. Zien ze het niet, dan kan het vakje niet afgevinkt worden. Teveel niet afgevinkt… later nog eens terug komen…. De student die elke les geweest is en de rubric in het oog heeft gehouden gaat het vast goed doen. 

Leestijd: 3 minuten. Nut: studietip

Altijd zijn er dan studenten die zich afvragen wat er dan zoal gevraagd kan worden. Dat zijn of de slechte… die bereiden zich op die vragen voor en zakken dan in minuut acht door de mand. Maar we gaan altijd uit van de goede, dus de ambitieuze student die de vragen willen weten om die nog scherper, nog creatiever of nog beter te kunnen antwoorden.

Vragen die er kunnen komen

Om die studenten te helpen heb ik wat vragen bijeengezet en de logische structuur waar die vaak in zitten. Wellicht helpt het je. Link zit hier.

Naast antwoorden ook tussen de regels

Naast de vragen is het ook de houding die je kan doen laten struikelen. Examen doen is niet anders dan voor het eerst bij je toekomstige schoonouders op de bezoek gaan. Het is o zo prima ontzettend jezelf te zijn en super eigenwijs en zelfingenomen.… maar dat kan later ook nog. 

Kraak…., bzzz, ruis, ruis

En nog wat open deuren: een goede internet verbinding, je camera halverwege je hoofd zodat je niet neerbuigend naar beneden moeten kijken (doos onder je PC zetten), de pinup kalender achter je even weg, weten hoe je een slide op het scherm krijgt voor de Teams leden etc.

Veel succes.

Rudolph

#studietip

P.S. publiek geheim is dat ik niet heel erg geïnteresseerd ben in een onderzoek, wel wat je er mee doet, wat zijn je conclusies en aanbevelingen, wat gaat het kosten en opbrengen en hoe zet je die om in actie. Want we doen dit alles voor het rendement. Of dat nu ‘money in the pocket’ is of iets met een (andere) purpose. Is het dat niet, maakt niet uit, dan staan we in de kroeg of koffiehuis en kletsen wat over het weer en lossen alle problemen in de wereld op.

Categories: studietip

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s