communicatie

Na de zomer… Cursus Marcom

!! page met cursus info kreeg een update op 7 juni. nu vrijwel 80% af. Link hier.

Nu is het lente 2020 en ik sta net voor de hausse van portfolio’s en afstudeer scripties lezen en assessments doen. Zoals gebruikelijk ook al aan het nadenken over de cursussen die ik mogelijk in het volgend studiejaar moet gaan geven. Vaak duurt het tot eind augustus voordat je daar duidelijkheid over hebt, erg irritant als je zoals ik graag werk voorbereid……

Concept invuling cursus Communicatie en Reputatie 2020-2021

Deze keer kan het zo maar zijn dat ik het eerste semester drie vakken ga geven: Sales aan de 2e jaars, Strategisch management aan de 3e jaars en iets rond Communicatie en reputatie aan het 4e jaar. Dat laatste vak is geheel nieuw en een collega heeft tijd gekregen om dat vak te ontwikkelen. Lijkt me een erg leuk vak te geven, want door mijn achtergrond heb ik ruime ervaring in het maken en uitvoeren van communicatie plannen, producten en creaties. Daarover en over welke deliverables ik graag van de studenten denk te gaan zien gaat een pagina die ik gemaakt heb als start van mijn ondersteuning tijdens de cursus.

Volg deze link naar die pagina. Let op, is nog werk-in-wording, ergens eind augustus zal het definitief zijn, om dan in begin september met de cursus te beginnen. ….los daarvan weet ik pas eind juli, denk ik, of ik uberhaupt deze cursus ga geven…. dus wellicht al dit werk voor neits, maar goed…

Wat is te doen voor studenten in deze vakantie voor dit vak?

Naar ik denk vrijwel al het werk dat ik hieronder beschrijf als ‘productie’. Mij als docent heb je niet echt nodig bij het in concept maken van de producties. Waar je me wellicht wel voor nodig gaat hebben is de bijsturen er van en ook leuke gesprekken voeren om je te helpen een onderwerp van meerdere kanten te bekijken. Graag maak ik ook tijd begin juli om eventueel een student wat op weg te helpen.

Waarom gaat dit een leuk vak worden?

Interactief. Omdat we er veel gesprekken over kunnen gaan hebben, waarbij ik niet meer in de ‘ik moet het beter weten’ rol hoef te gaan. Over communicatie is veel te zeggen, vooral omdat het veel over emotie gaat.

Mooi artwerk. We gaan ook mooi kunstwerken bekijken die sommige advertenties kunnen zijn. Ook langs alle sensoren die we hebben en hoe die bewerkt worden door adverteerders.

Veel materiaal online. Er zijn bergen materiaal online te vinden, dus dat deze cursus voornamelijk online zal zijn past goed.

Multifacet. Er zitten heel veel kanten aan communicatie en dat geeft mij de mogelijkheid er veel verschillende onderwerpen bij te halen.

Internationaal. Hoe je communiceert in Nederland is anders dan in andere landen. We zullen iemand regelen die wat invalshoeken vanuit het buitenland kan inbrengen. Mogelijk zit er ook een internationale uitstap aan vast, dat is overigens al eens eerder gebeurd……

Rudolph

Categories: communicatie

2 replies »

 1. Goedemorgen,

  Ik las net uw stuk over de cursus communicatie en reputatie, mooi stuk!

  ik vroeg me daarom eigenlijk ook af of u ook wat heeft geschreven over 2e jaars?, ik begreep dat we dan het vak sales gaan behandelen?

  Ik zou me ook optimaal willen voorbereiden en aangezien het nu redelijk rustig is op de firma waar ik werk, heb ik voldoende tijd om alvast informatie te verzamelen.

  weet u misschien wat de leeruitkomst of de rubric is voor volgend jaar?

  het zou met echt ontzettend helpen,

  ik hoor graag van u

  met vriendelijke groet,
  Jan de Jong

  ________________________________

  Like

  • Hi, zal ik komende dag uploaden en er een blog bericht over maken. Dus als je me volgt ga je die blig automatisch in je inbox krijgen. Maak er een leuke werkweek van!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s