levenTip

Straks iets vertellen over iets dat ik niet kan…

Straks om tien uur wat vertellen over hoe ik mijn agenda op de rit hou. Hier een eerlijk verhaal over waarom het vaak niet lukt en soms wel. En waarom ik dat niet erg vind en soms wel. En wat mijn eindconclusie is.

Vaak niet lukt, soms wel.

Bekend om alles leuk te vinden, overal ja op te zeggen, en dan daar maar een deel van doen. Verwarrend voor veel mensen. Verwachtingen in de lucht en dan vallen die niet neer.  En ja heel enthousiasmerend kan ik zijn, vele raken er door bevangen. Maar dan is de val groot daarna als blijkt dat ik wat afhaak, dat de ander het zelf moet doen, dat het niet op een presenteer blaadje aangeboden gaat worden. Samenwerken wellicht wel, maar met wat moeite van mijn kant. Ben niet goed in samenwerken… Mij spreuk is: ‘Lead, Follow or get out of my way’.

Je kan denken….

  • Met tien dingen die je wil doen en er dan drie van doen, zijn er toch drie gebeurd. Soms meer dan andere doen.
  • Beter een ding te willen doen en die dan ook doen.
  • Beter niets doen, waarom die haast of wildheid in gedachten en wensen?
Spreuk
als jij of zij maar weten waar je drijfveer zit

Tot iemand me zei, dat het makkelijk is. Als je door hebt wat ik wil, dan komt dat vanzelf verder. Vasthoudendheid. En is het nu niet, dan over een tijdje wel. Dus surf mee om enthousiasme en koersvastheid. En vraag goed uit wat doelen zijn en deadlines. En zorg dat die op korte termijn zijn. Langere termijn doelen… daar komen zoveel andere afleidingen tussendoor…

Erg vinden soms, soms niet.

Mijn denkraam zoekt al een tijd uit het raam te stappen. Het concept van een denkraam, is van Olli B. Bommel. Heerlijk begrip dat je verteld dat er iets in een beperkte ruimte zit, en daarmee fijn, in rust en met de mogelijkheid je in die ruimte diep te verdiepen. En ook dat er iets buiten die ruimte zit, waar je ook naartoe kan gaan.

Dat je plannen hebt, dat je ergens over dacht op een manier is leuk en helpt als je doelen wil halen. Maar ik besef steeds dat dit dan in mijn denkraam zit.

En ik ben steeds zo benieuwd naar wat dan buiten dat denkraam, buiten die logica of drijfveer zit. En ben dat direct bereidt uit het raam te springen naar andere gebieden. En tja… dan ben je me soms (even) kwijt.

Dat zal niet gebeurden als ik weet dat we afgesproken hebben dat iets gedaan moet worden. Hebben we dan niet concreet afgesproken, hangen er wat verwachtingen in de lucht, zonder verdere omschrijving, helaas dan lijkt ik het niet erg te vinden even uit het raam te springen.

Eindconclusie

Baby kop

Denk vaak over mijn systeem als dat bekertje dat ze kinderen geven, waar aan de onderkant een zwaargewicht in zit. Je drinkt aan de bovenkant. En je zet de beker neer, maar als het niet lukt dat recht te doen, zal het bekertje zichzelf weer recht zetten door de zwaartekracht.

Je gevoel is een bal zo groot als een basketbal. En je verstand is een pingpongbal zo klein. En die staat op die grote basketbal. Snap mijn basketbal, dan weet je meer van me dan als je probeert de pingpongbal met een gesprek te doorgronden en dat weten wat mijn drijfveren zijn.

Dus ik heb er vertrouwen in dat als we het hebben over dingen die zwaar in me zitten, dat ik daar steeds weer op terug zal komen en met je zal samenwerken.

Rudolph Regter

Dinsdag 28 april 2020

Mijn praatje nog eens herlezen?

De highlights van mijn praatje ga je hier vinden onder deze link. Zal daar de komende weken een cursus rond maken onder de titel ‘Stel uit die cursus Uitstelgedrag’.

Categories: levenTip