marketing

Marketing in Corona tijden – deel2

Inspelen op de veranderingen in de wereld, dat is wat commercieel mensen doen. Over een paar jaar gaat deze tijd in de studieboeken komen, waarom daarop te wachten? Bestudeer het nu, je zit er nu zelf in! Waarover kan je wat nadenken? Lees verder. 2 minuten read, verder nutteloos. of bepaal dat zelf. 😉

Branding

De Slowaakse creativeling Jre Tovrljan heeft een aantal logo’s veranderd met het thema ‘social distrancing’ en je ziet ook andere merken die hun logo aanpassen. 

? Zou jij dat ook overwegen te doen als je weet dat mensen de merken die nu een positie innemen en hulp aanbieden een positieve brein-positie krijgen?

Logos
matercard
LInkedout
Nike
Mobil
Corona beer

Product

Je product verder in de kijker zetten door de product features die passen in het licht te plaatsen.

Speak

…. Of zal er straks geen vraag meer zijn straks naar jouw product, gewoon omdat we gewend zijn aan iets anders?

Koetsier

Prijs

Niet geoorloofde prijs stijging. Ineens gaat de rijkste firma in de wereld niet-commercieel doen…. of is dit goede ethiek en gewoon slimme branding?

En ligt het aan mij dat ik denk dat Prime advertenties nu erg veel te zien zijn op Nederlandse TV? Tegen een bodem tarief?

Prijs
Veilig
De gazet in Antwerpen schrijft over boetes bij prijsstijgingen.

…en prijsstijgingen is verboden… ook prijsverlagingen tot vandaag verboden in Belgie om hamsteren te voorkomen.. Vanaf twee dagen weer producten ‘in de aanbieding’.


Innovatie

Het begint vaak klein en creatief. 

? Hoe staat dat bij jouw firma, of jouw eigen (social) ondernemerschap mocht je tijd over hebben?

Innovation

Van mijn oudste dochter: creatief door de astrologie verhalen uit de krant en tijdschriften zo te schrappen dat er een ander verhaal uitkomt.

Innovatie

Marketeer: minder snelle innovatie, producten dichter bij wat bekend is.

Je product / markt combinaties zullen anders moeten gaan worden. Ook hoe je verkoopt. Je product zal bekender moeten worden en dicht bij de cultuur van je markt moeten liggen en denken dat je snel nieuwe markten kan gaan veroveren klopt niet meer. Mijn hypothese naar aanleiding van Mark van Vlugt uitspraak:

‘Landen die in de afgelopen eeuwen golven van ziektes als tbc, tyfus, malaria en sars hebben meegemaakt, hebben  een fundamenteel andere cultuur opgebouwd dan landen die niet gewend zijn aan dat soort gevaar. Ze hanteren strakkere sociale normen, zijn gemiddeld introverter en seksueel geremder en staan minder open voor nieuwe ervaringen, afwijkend gedrag of mensen die er anders uitzien. Het is zeer plausibel dat introversie en conservatisme zich hebben ontwikkeld als een verdedigingsmechanisme tegen ziektes. De correlaties zijn overduidelijk’. – Professor Mark van Vlugt, evolutionair psycholoog aan de Vrije Universiteit Amsterdam in een artikel in de Standaard van 28 maart 2020.

Afsluitend.

Wil je eens ruim en gek nadenken hoe je jouw firma kan helpen erg creatief na te denken over hoe de firma kan overleven in deze tijden, graag doe ik een teleconferencing met je en schakel er ook een groep studenten in om mee te denken.

Rudolph

Bijlage

Nog wat producten die insprongen op actualiteit:

Categories: marketing