levenTip

Lunch en diner advies Antwerpen

Zoals je dat wil, uit eten gaan zonder zorgen, zonder lawaai, waarbij je glas gevuld is zonder dat je het moet vragen, je eten voor je gekozen kan worden waarom moet ik daar zelf over denken? Zo uit eten gaan, dat lukt je nog in de Colvenier. Een restaurant die de fijne sfeer heeft van de goede tijden toen men in België nog van het middaguur tot aan het eind van de middag de lunch gebruikte.

Kom in de Colvenier al zo lang als ik in Belgie woon, zeg zo een twintig jaar en langer.

Lange productieve lunch, hier kan dat nog

Super dat goede gebruik van een lange lunch. Het lijkt dat dit veel tijd kost, maar zoals de uitspraak is: ‘mensen kopen van mensen’, dan is het goed tijd te investeren in de mensen goed te leren kennen. Dus neem je tijd, het zal daarna naar je terugkomen. Zoals de bankdirecteur zei toen ik net er mijn rekening openende: ‘oei, een salade… had tegen kantoor gezegd dat ik niet meer terug zou komen op kantoor.’ Een Nederlander was geld en schijnbaar snelle lunch…. Heb dat later goed met hem gemaakt. Die is ook de CEO van KBC geworden overigens.

Dus laat je trakteren of trakteer jezelf. De Colvenier zorgt altijd voor een goede balans tussen zakelijke sfeer die ook uitnodigend en vrolijk aangenaam is. De ideale zetting om moeilijke onderhandelingen vlot te krijgen, de laatste bespreking met handtekening te vieren en de introductie van een lange werkrelatie te starten.

Lunch en sigaar, van vroegere tijden

Na een ruime eettafel, met natuurlijk kaas toe is het fijn een sigaar te kunnen roken. Het was gebruik dat je een sigaar koos, waarna de gastvrouw de sigaar knipte en aanstak door met een vlammetje onder de sigaar, die dan rond te swieren in de lucht, zodat het vuur aangejaagd werd. En ik leunde dan in volmaakte extase achteruit en ging de rest van de middag verder lezend door. Het was vaak in de middag dat ik mezelf traceerde, dubbel effect door spijbel gevoel en productief zijn met je reflectie en in flow zitten van dingen uitwerken. 

Doe jij dat wel eens, een lange lunch met focus werk?

Colvenier, Patrick aan het werk.
Patrick, altijd vriendelijk

Hard werken en focus

De eigenaar van het restaurant heeft zich door de jaren heen opgewerkt en het concept verder uitgewerkt. De kelder, die eerst ruim maar klein was, vergroot en diep onder de grond werken gedaan langs muren die nog uit de riddertijd stammen. Daar kan je nu zitten tussen de flessen wijn en je tijd aangenaam en productief maken. Er zijn veel veranderingen gedaan die steeds het concept aanvulde. De vader van de eigenaar die ik nog gekend heb, moet enorm trots zijn op zijn zoon die zichzelf zo ontwikkeld heeft. De vader trof ik vele jaren geleden eens toen ik in de voorkamer rustig mocht zitten met mijn volle buik om na te tafelen. We hadden een leuk gesprek, waarbij de vader zijn sigaretjes rolde, niet zo gebruikelijk in België, en vertelde trots te zijn.

Bediening, de meest attente persoon die ik ken

Al zolang ik het restaurant ken is er Michiel paraat. Een actief persoon die steeds goede oog heeft voor wat zijn klanten nodig hebben. Naar ik denk heeft die heel belangrijk Belgie wel een keer gezien aan een van de tafels. 

Bedrijfs events

Enige jaren geleden nam ik mensen mee van de BAM, de bouwmaatschappij. Na een rondleiding door het restaurant en aangelegen hotel, hebben die een teamevent in de Colvenier gehouden en waren daar erg enthousiast over. Veel bedrijven hebben dat voorbeeld gevolgd. Zou eens moeten denken hoe ik daar meer boost aan kan geven. 

Overnachtingen

Hoeveel beter kan het niet zijn, ruim te eten en drinken en dan via een binnendoor trap naar je appartement te gaan. Lijkt me iets voor expats van het C-level niveau. Iets om eens uit te werken…

Colvenier, de toog in de kelder. Veel aangezeten.

Altijd plek

‘Voor u altijd meneer Regter’ heeft Patrick vaak gezegd als ik weer eens op het laatste moment dacht met mijn vrouw in de Colvenier te gaan eten. Hij wist het altijd zo te maken dat we rustig en lang konden eten en drinken. Ik weet me nog een keer te herinneren dat we in de wijnkelder mochten dineren. Wat een traploopwerk moet dat voor de bediening zijn geweest. Een van de mooiste momenten die ik ken.

Afsluitend

Zou eens wat meer moeten vertellen over deze aparte plek in Antwerpen. Wellicht een idee om er een project van te maken met de managers waarmee ik werk. 

Rudolph Regter

Colvenier - de entree
Steeds blij als ik dit zie. Klein straatje in de hippe mode buurt.

Categories: levenTip, RR's historie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s