besluitvorming

Hulp bij structuren van strategisch denken

Als docent vroeg ik me af hoe ik studenten van tools zou kunnen voorzien om hun eigen organisatie onder de loep te nemen. En zocht daarbij naar materiaal anders dan mijn eigen consultancy archiefmateriaal. Vond dit boek waarin een paar handige questionnaires zitten die we in de klas kunnen gebruiken of je kan inzetten bij consultancy werk.

Boek: ‘The Assessment Book : Applied Strategic Thinking and Performance Improvement Through Self-assessments’.

Heb er verder niet veel over te schrijven, zal bekijken hoe ik het materiaal in lessen mag gebruiken je gaat het daar terug tegenkomen. En als niet, dat is mijn sterke advies die boek te bekijken en eventueel in te zetten bij je werkstuk.

Hieronder de beschrijving van de website:

Individuen, teams en organisaties maken dagelijks beslissingen om de prestaties te verbeteren. Maar, te vaak, ze haasten zich in het vinden van de oplossing voor het definiëren van het probleem.

Dit boek bevat zeven zelf-evaluaties ontworpen om u te helpen definiëren van de kwestie van “wat te bereiken” alvorens te beslissen “hoe te bereiken.” Met deze zeven beoordelingen, u verzamelen, analyseren en interpreteren van de gegevens die nodig zijn om uw vermoedens te bevestigen alvorens aanbevelingen te doen.

In negen hoofdstukken presenteren de auteurs zeven zelfbeoordelingen:

  • Strategisch denken en plannen
  • Behoeften assessment en uw organisatie
  • Bedrijfscultuur en uw organisatie
  • Evaluatie en uw organisatie
  • Prestatieverbetering competenties
  • Prestatiemotivatie om te veranderen
  • Organisatorische bereidheid voor E-learning

Elk instrument maakt gebruik van een unieke Dual Response-“wat is” en “wat moet worden”-formaat met prestatie-gerelateerde vragen. Het boek bevat instructies over hoe de enquêtes te voltooien, beslissen wat de resultaten betekenen en gebruik maken van de resultaten. Ook inbegrepen is een verklarende woordenlijst van de gebruikte termen die zich richt op de resultaten en uitbetalingen in plaats van het proces, activiteiten en interventies toegepast.

Conclusie/advies

Leen het boek, bekijk de schema’s. En zie ze als richtlijn van je onderzoek wellicht. Boek is te lenen als e-book bij de meeste bibliotheken.

Rudolph Regter

#strategischmanagement #lesmateriaal #vragenlijst #enquetemateriaal #bookreview

Over de auteurs

Roger Kaufman, CPT, PhD, is professor emeritus van Ed ucational psychologie en Learning Systems aan de Florida State University, waar hij diende als directeur van de Office for Needs Assessment en planning, evenals Associate director van het Learning Systems Institute, en waar hij de professor Excellence Award ontving.

Ingrid Guerra-López, PhD, is een universitair docent bij Th e Wayne State University, Associate Research professor aan de Sonor een Institute of Technology in Mexi Co, en een Senior Associate van Roger Kaufman en Associates. Dr Guerra-López voert onderzoek op het gebied van organisatorische effectiviteit, performance evaluation, behoeften assessment en analyse is, en strategische uitlijning.

Ryan Watkins, PhD, is een Associate bij George Washington University in Washington, D.C. Hij ontving zijn doc. toraal graad van de Universiteit van de staat van Florida in het ontwerp van de instructie systemen. Dr Watkins ontwerpt en onderwijst cursussen in instructief ontwerp, afstandsonderwijs, behoeften beoordeling, systeemanalyse en ontwerp, onderzoeksmethoden, en technologie beheren ment voor online en klassikale levering.

Doug Leigh, PhD, is een Associate bij Pepperdine University Graduate School van onderwijs en psychologie. Hij is coauteur van strategische planning voor succes: het uitlijnen van mensen, prestaties en uitbetalingen en nuttige educatieve resultaten: definiëren, prioriteren en volbrengen. Dr Leigh is een Associate Director van Roger Kaufman & Associates.

citeren als: Kaufman, R. A., Guerra-López, I., Watkins, R., & Leigh, D. (2008). The Assessment Book : Applied Strategic Thinking and Performance Improvement Through Self-assessments. Amherst, Mass: HRD Press.

Permalink:

http://search.ebscohost.com/login.aspx?direct=true&AuthType=sso,ip,cookie&db=e000xww&AN=320168&lang=nl&site=ehost-live&scope=site&custid=s6195671 d

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s