boekreview

Vertrouwen in je Kritisch denken

Kritisch denken is het buzz woord al een tijd. Onderdeel van 21st Century skills en onderdeel van veel assess zo. En wat meer dan ‘de wijsneus spelen’. Dit boek geeft een handige structuur en denkwijze.

Boek review: Critical Thinking : Make Strategic Decisions with Confidence

Dit boek geeft een plezier kort overzicht met denkpunten. Een hoofdstuk over wat kritisch denken is in vergelijking met niet kritisch denken. Hierin herkennen van emotionele manipulatie, verschillende stijlen van niet kritisch denken en zo meer. Actueel in tijden van ‘fake news’ zou ik denken. Dan een deel over het herkennen en evaluteren van argumenten, door bijvoorbeeld het pinpointen van issues, het zoeken naar helderheid in het de verschillende argumenten. Het boek rond af met een deel rond het ontwikkelen en evalueren van je uitleg van je kritisch denken. Het zet de processtappen bijeen van het vergaren van informatie, naar procesinformatie, een hypothese zetten, die testen en dan zo verder. (zie ook de blog rond BOB)

Conclusie/advies

Een praktisch boek, wellicht goed te gebruiken als lesmateriaal of workshop materiaal. Te lenen als e-book in de meeste mediatheken denk ik.

Rudolph Regter

#strategischmanagement #lesmateriaal #bookreview

Waar te vinden?

Feldman, D. A. (2009). Critical Thinking : Make Strategic Decisions with Confidence (Vol. 2nd ed). Rochester, N.Y.: Axzo Press.

Beschrijving zoals die bij het boek zit:

Oplossen van problemen. Evaluatie opties. Het kiezen van richting. Je moet bedreven zijn bij kritisch denken elke dag. Leer hoe u het verschil tussen effectieve en ineffectieve methoden van denken te bepalen. Wanneer u aantonen dat uw beslissingen zijn gebaseerd op goed redeneren, geef je jezelf een onovertroffen voordeel als een leider of een rijzende ster. o

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s