boekreview

Book review ‘De Kim dynastie’

Veel in Oost Duitsland geweest toen de muur er nog stond, gewoond in Belfast en veel gelezen over de ‘troubles’. Schijnbaar altijd wat gefascineerd geweest over speciale gebieden. Dus las het boek ‘De Kim dynastie’ van Casper van der Veen.

De Kim dynastie

Een fijn leesbaar boek, geschreven door iemand die duidelijk verstand heeft van dit land en zijn geschiedenis.

Paar aparte zaken uit het boek. De Grote Leider kan alle telefoonlijnen afluisteren. En geeft auto’s cadeau, die het kenteken 216 hebben, die auto’s hoeven niet te stoppen bij controles en zijn feitelijk vrijgesteld van alle verkeersregels.

Zelfkritieksessies die verplicht gehouden moeten worden. Alle medewerkers moeten elke week vertellen wat ze verkeerd hebben gedaan. Een moeilijke opgave want vertel je iets dat echt erg verkeerd was wordt je opgepakt. En vertel je te weinig ga je ook opgepakt worden wegens te weinig kritisch op jezelf…. 

Het ‘driegeneratiesregel’: doe je iets fout…moet je hele familie daarvoor bloedden. Mijn een misstap van 1 prsoon, worden drie generaties van die familie gezien als niet-loyaal en heropgevoegd. Lees in een strafkamp gezet.

Leuk boek om te lezen als je eens een kijkje wil nemen achter dit land, omdat je niet wil gaan. Een goede vriend deed dat wel, ben nog blij dat die weer terug is.

Rudolph Regter

Categories: boekreview