boekreview

Tegen- en meedraads

‘Een tegendraadse aanpak voor een goed leven’ is de subtitel van dit boek. Iets vriendelijker dan de hoofdtitel, ‘De edele kunst van Not Giving A F*ck’. Het boek is onlangs vertaald vanuit het Engels en lag in de Bieb. Normaal zou ik het niet gelezen hebben, maar het lag er zo wat in mijn oog, dus nam het mee.

Leer met je tekortkoming en de tegenslagen in het leven om te gaan is zo beetje de strekking. Dat begint meer en meer ingang te vinden die gedachte. De film met ‘let it go’ en steeds meer berichten dat het social media leven je een verkeerde kijk op de wereld geeft en jezelf doet vergelijken met alleen maar happy peppie foto’s en dat die niet een slimme en reële meetlat zijn.

Het boek vond ik niet erg denderend. Weinig diepgang en een samenraapsel van wat ‘tegeltjes wijsheid’ als ik het onaardig zeg.

De kern blijft wel erg waar: weet waar je om geeft. Dan weet je ook waar je niet om geeft.

Advies: lenen.

Rudolph Regter

Not giving a fuck

Categories: boekreview, dipTip