didactiek

Van saai boek, naar Video op Instagram

Tussentijd studenten vanuit het bedrijfsleven feedback en feedforward geven. En dat doen in mediakeus studenten: Video. En op het platform waar studenten zijn: Instagram.

Afgelopen woensdag heb ik de hele dag met Felipe, de directeur van de Chocolate Company, en collega Els gewerkt om alle opportunity charts door te gaan. Dat waren er van 13 klassen per klas ongeveer 24, dus over de 300, we zijn daar de hele dag mee bezig geweest en was erg leuk om te doen. 

Felipe heeft met hulp van de Chocolate Company ieder idee bekeken, bezien op creativiteit, haalbaarheid en onderbouwing. Ook het financiële risico en mogelijk winstpotentieel werd in de overweging meegenomen. Als het product specifiek werd, hield hij ruggenspraak met zijn chocolade makers.

Instagram video ingezet om studenten te bereiken en auditorium presentatie interactief te maken

We maakte daar ook filmpjes van waarbij Felipe voor elke klas een boodschap had en de winnaars bekend maakte. Dat gebruiken we vrijdag de 29e, de dag dat deze blog gepubliceerd zal worden, en ook op Instagram. Iedereen kan het op Instagram nog eens bekijken.

Dit is een voorbeeld van wat ik graag doe: materiaal en tools inzetten die passen bij waar de studenten zitten met hun hoofd, handen (op telefoon) en welke snelheid of soort het moet zijn.

De intergratie met de website, http://www.chco.me, komt nog niet heel goed van de grond, het lukte me niet de docenten mee te krijgen omdat ik daarvoor te weinig tijd had om het concept uit te leggen. Maar ga er mee door de komende maanden.

Meerdere vakgroepen erbij

Vakgroepen, Communities bij de Hogeschool Rotterdam genoemd, zijn vaak erg apart. Het lijkt me te gaan lukken zowel de communities Global, Marketing of Social Business en Bedrijfskunde van mekaar te laten leren en studenten onderling te laten samenwerken.

Andere onderwijs niveaus aansluiten

Dit project loopt ook met het Lyceum Rotterdam, een middelbare school. In december vorig jaar deed ik daar een test mee die erg geslaagd is, zie http://www.chco.me.

Blijf zo door gaan. Heb je tips? Laat me weten!

Zo ga ik rustig verder nieuwe dingen uit te proberen en in te brengen in het onderwijs.

Rudolph Regter

Categories: didactiek, onderwijskunde