boekreview

Zo geheim niet meer, wel leuk verhaal

Boek review – Het geheim van Bol.com

Dit boek geschreven in 2017 geeft een overzicht van het ontstaan van Bol.com, geschreven door Michel Schaeffer, die 14 jaar lang directielid was van bol.com. Elementen van ‘groot durven denken, omgaan met succes en teleurstellingen en de drang naar continue vernieuwing’ zo schrijft de achterflap van het boek.

Meer dan dat is het ook niet echt. 

Wat ik grappig vond te lezen is dat bol.com keek naar een programma dat de leendata van de Centrale Discotheek in Rotterdam bijhield. De maker van dat programma werd ingehuurd door bol.com om zo met interactiedata en transactiedata te gaan werken. En de gevolgen daarvan ga je meekrijgen in mijn cursus over Artificial Intelligence en Big Data.

Alhoewel dat Big Data wat mij betreft ook beetje de hype voorbij is en A.I. wel een erg groot container begrijp is.

Tip: leen het boek in de bieb.

Rudolph Regter

Het geheim van Bol.com

Categories: boekreview