boekreview

Uber Leven, leuk boek.

Uber Leven, undercover als Uberchaffeur. Een boek van Jeroen van Bergeijk.

Een leuk boek van een schrijver die zich liet omscholen tot taxichaffeur om de wereld van Uber van binnenuit te kunnen beschrijven.

Op de achterflap staat: ‘Hij schetst een angstaanjagend toekomstbeeld waarin mensen elkaar continue beoordelen, waarin gedrag gestuurd wordt door rating en waarin een ‘sterrenbeoordeling’ de plaats inneemt van een cv.’

Denk dat hij gelijk heeft. 

Het leven en geleefd worden door een algoritme…. Maar is zo een algoritme niet een ICT taal geschreven soort logica die ieder mens ook heeft? De logica waarom je iets wel of niet wil, een logica van de if-this-than-that. Niet anders dan je belastingformulier. Maar ook niet anders dan je schoonmoeder toen die besloot of ze je wel of niet leuk ging vinden.

Mooi boek, leerzaam voor deze tijd. Iets waar ik als docent en vader ook iets mee moet doen. Eerst me verder verdiepen in dingen zonder algoritme, dus verder met de opleiding van de KU Leuven over existantial well-being counseling.

Categories: boekreview

Tagged as: