boekreview

Digitale Transformatie in een handzaam model

Digital Transformation door Jo Caudron en Dado van Peteghem geeft een overzicht van een model dat je zou kunnen gebruiken om digitale transformatie in gang te zetten. Er zijn vele modellen beschikbaar, met name consultancy firma’s hebben zich daar afgelopen jaren erg mee bezig gehouden, en deze voegt een aantrekkelijk model toe.

Dit boek is erg toegankelijk en wat me aanspreekt is dat het model gebruik maakt van een aantal drivers, die ze metaforen noemen, om wat er gaande is in kaart te brengen en vanuit daar verder te bouwen. De opbouw van Insights, Impact, Scenarios, Business Cases en Trendwaching zoals de schrijvers die voorstellen, is goed te volgen, logisch en maakt het bruikbaar voor veel organisaties.

Ook ik maakte vorige jaar nieuw materiaal voor de minor Business Model Inprovement/Digital Economy, en volgende een serie cursussen in de zomer van 2018, onder andere bij de Boston Consultancy Group.

Get your Mind Right – Antwerpen december 2018

Mijn bedoeling is dit materiaal bijeen te zetten, een selectie te maken en die als toegift in december in Antwerpen, dicht bij een kroeg, te geven als college aan studenten. Dan ook een handig werkboek uit te delen waar de studenten mee verder kunnen in hun firma. Ook met de studenten op hun eigen digitale snelweg eens te zien waar ze staan en of ze de tools inzetten die werken zoveel makkelijker kan maken. Denk dat het een leuke dag kan worden, met als uitkomst het zakelijke deel van ‘de goede voornemens voor 2019’.

 

In een andere blog zal ik gaan toelichten wat ik dan met het persoonlijk deel van de ‘goede voornemens’ denk te gaan doen.

 

 

Rudolph Regter

 

Boek - Digital Transformation