boekreview

It’s all an illusion…

De succes illusie

Hoe trainers, goeroes en consultants u dagelijks bedriegen en hoe u daar in zeven eenvoudige stappen vanaf komt is de subtitel van dit boek door Richard Engelfriet.

Het boek ondervraagt het bewijs dat zit, of zou moeten zitten, onder alle beweringen die door adviseurs worden gemaakt. Veel van de theorie die docenten op school verplicht voorschrijven is theorie die vaak alleen gestoeld is op wat aannames of onderzoek bij een zeer beperkte groep. Daarmee prima als tip of advies, maar niet iets waar je als mens direct alle waarheid aan moet hangen.
Dat is ook de oproep die de schrijver doet: neem niet direct aan wat je verteld wordt. En prima dat je naar training sessies gaat, events bezoekt van je goeroe, maar blijf vooral ook zelf nadenken. En bedenk dat alle succesverhalen, vaak maar een beperkte kant van het verhaal vertellen. En succes vaak niet simpel te herleiden is tot tip 1 en tip 2 en dan kan je het wel.

Grappig wel om dit ook bij mijn overzicht van theorie modellen te zetten. Dat modellen overzicht maakte ik voor studenten die afstuderen en dan steeds gevraagd worden een theorie model of vier aan te halen en daar volgens te werken…

Ga delen van het boek ook aanhalen bij mijn eindejaar college, om naast het vieren van successen van afgelopen jaar en wat richting voor het volgende jaar ook de betrekkelijkheid te schetsen van wat ik als docent sta te doen.

Rudolph Regter

Boek - De succes illusie

 

 

 

 

 

Categories: boekreview, tips