boekreview

Flexistentialisten dus

Latte MScan - Latte macchiatoacchiatto

Trends voor het volgende decennium

Dit boek is geschreven door Herman Konings een trendwatcher met kantoor in Antwerpen, waar hij het Antwerpse studiebueau Pocket Marketing/nXt leidt. Aardig boek, met veel losse fladeren aan trends en verhalen over welke richting het uit zou kunnen gaan met de mensen en hun gewoontes. Hieronder een paar stukken uit het boek die ik leuk vond te lezen.

Flexistentialisten

Dit zijn mensen die niet komen van de gedachten recruit, train, supervise en retain, maar van initiate, engage, collaborate en evolve.

Niet miljoenen, maar 250K

Best Buy, de Amerikaanse keten en elektrowinkels zo schrijft het boek, moets een nieuw intranet. Een opdracht ging uit om offertes binnen te krijgen, het budget lag in een paar miljoen dollars. Echter een tiental jonge medewerkes kregen daar lucht van, bouwde het zelf binnen het voorgeschreven tijdsbestek, met minimale kosten en optimaal gebruiksgemak.

Carrotmob

Dit is een initiatief van Brent Schulkin die de traditionele manier van actievoeren wienig nut had. Hij deed het ongekeerd: hij plaatst een grote wortel voor de winkel, organiseerd een flashmob en alle extra inkomsten gaan naar een goed doel.

 

Lees hier verder ook over Crowdengineering, Cultainment, Ruimteverdichting en andere trendy onderwerpen.

Rudolph

 

Bronnen

Studie ‘Maturing with the Millennials’ van The Economist Intelligence Unit (2008)

Categories: boekreview

Tagged as: