4,5 miljard breedbandabonnementen.
Meer dan 60% van de 7 miljard in de wereldbevolking is in 2018 online.
Smart phones worden gekoper, zeg iets van 50 dollar.
Volgens de Verenigde naties bezitten 6 miljard mensen een mobiele telefoon. Dat is meer dan het aantal mensen dat een doortrektoilet bezit, dat zijn er 4,5 miljard.
Volgens Ericsson zal in 2020 zo een 50 miljard intelligente apparaten aan een netwerk liggen. Huizen, auto’s, wegen, kantoren, kleding zullen allemaal verbonden zijn met het Internet of Things. ‘De fysieke wereld’, zo wordt gesteld in een rapport van McKinsey ‘wordt langzamerhand een type informatiesysteem.’
In 1960 beschreef Licklider in een nu klassiek artikel, ‘Man-Computer Symbiosis’ als dat we hopen dat we binnen niet al te lange tijd een hechte koppeling tot stand kunenn brengen tussen onze hersenen en computers. En dat mensen dankzij deze samenwerking beter zullen kunnen denken en data kunennv erwerken dan de machines die we daar nu voor gebruiken.
De geschiedenis van het internet begint niet me innovatie. Het is een verhaal dat begint met angst. Angst voor de Sovjets. Paul Baran, een jonge computerconsultant werkzaam bij RAND maakte het tot zijn missie om het netwerk voor langeafstandcommunicatie immuum te maken voor een atoomaanval door Rusland.
En toen kwam de 2e reden, geld. ‘Het internet is de grootste schepping van legale rijkdom in de wereldgeschiedenis.’
Rudolph Regter
Gedachte na lezen van ‘Internet is niet het antwoord’: goed leesbaar, nieuwe inzichten, leerzaam, delen gaan terugkomen in mijn colleges.
Zie ook
Ericsson Mobility report
Categories: boekreview, digital Transformation