boekreview

Je kan wat je kan en niet meer denk je, of het kan altijd beter…

Een fixed mindset zit bij mensen in hun hoofd die denken dat ze een maximum vorm hebben van iets kunnen. De growth mindset is er bij mensen die denken dat door studie en hard werk bijvoorbeeld je extra dingen kan aanleren.

En deze twee typen van denken hebben twee verschillende vormen van motivatie nodig.

 

Hier gaf ik in 2016 een college over aan de Universiteit van Leiden en het sloeg enorm aan bij ze. We hebben er een avond lang over doorgesproken.

 

MindsetOpnieuw denk ik de cursus verder in een workshop te gieten en eens te zien of het kan landen, zowel in het 1e jaar als de latere leerjaren. Ben benieuwd hoe studenten daar naar kijken en of er, per vak wellicht, een verband te zien is.

 

Afijn, weer iets leuks om deze zomer verder uit te werken en in het studiejaar 2017-2018 toe te passen.

 

Het onderzoek dat ten grondslag ligt aan het boek Mindset is al van 2004 overigens. Er is een goed boek dat je kan luisteren van ingesproken door mevrouw Dweck zelf. Aan te bevelen als je wel wat tijd in de auto zit. Als je het boek luistert via Audiable, dan kan je eventueel zelfs luisteren en e-lezen. De reader zal voor je onthouden waar je stopte met lezen of luisteren en als je het weer start, je vanaf daar laten starten, erg handig.

 

Rudolph Regter

 

 

Categories: boekreview, didactiek

Tagged as: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s