deFastLane

Inhalen door kennis en vaardigheid.

Met de kracht van inzicht.

deFastLane: Een club van mensen met haast. Met passie voor werk en leren. Serieuze zaken, op een leuke manier aangepakt.

People – voor wie? Iedereen die trefzeker en zinvol wil werken.

Purpose – wat is het nut? Het momentum vasthouden waarbij kennis je hielp handiger te zijn.

En nieuwe ervaringen op te doen en je gedrag te veranderen naar wie je zijn wil.

Point – wat moet je onthouden? Leren maakt het leuker. Inzicht, doorzicht, verzicht.

Place – waar vindt het plaats? Online en twee keer per jaar een picknick of zo.

Wat kost het? Niets. Hoeveel? Niets. Krijg ik spam? Nee. Weten ze dat ik meedoe? Nee.

Waarom zou je wel meedoen? Omdat je nu veel energie hebt gestopt in het vliegwiel van kennis aan te draaien. Je weet dat het de afgelopen jaren steeds makkelijker ging kennis om te zetten in actie en zo kwamen goede dingen je kant op. Waarom dat niet doorzetten? deFastLane levert je kennis, contacten en ervaring. Jij krijgt de actie erna en geniet van het plezier.

Waarom zou je niet meedoen? Omdat je te lui bent. Je niet op de delete knop kan drukken als je een mail ontvangt. Je denkt dat dit een reünie gaat zijn en dat vindt je suf.


Hoe kan je meedoen? Door je hieronder in te schrijven op de nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Deze zit vol met nieuwe inzichten waardoor weer vernieuwend kan zijn op je werk. Met modellen die je even vergeten was of nieuw zijn. Met verhalen van anderen over hoe zij dingen hebben aangepakt. Simpel, niet te hoogdravend, maar wel steeds praktisch toepasbaar.

Netwerk events

Ontmoet mensen die hun werk leuker en trefzekerder willen maken en houden.

En lees elke maand een mail met tips. Blijf in contact met andere professionals.

De Coffee corner

Dit is gestart eind oktober 2020 om studenten diein corona tijd niet meer mekaar zagen op school, toch een plek te bieden van informeel contact.

Dat werkte erg goed. Waarom daar dan niet mee doorgaan? Stel daar je vragen en vast is er een andere student die het antwoord weer..

Persoonlijk mentorschap

Zit je vast? Snel een presentatie maken? Welke modellen passen dan? Project snel uitschrijven?

Vraag ons!

Wat is de achtergrond van dit initiatief?

De cub is gestart door de studenten die les kregen van Rudolph en zijn stijl kennen. En iedereen die daaraan verbonden is. In de meest ruime zin denkbaar.

Een kleine poll op 19 april bij een 4e jaars klas, gaf aan dat studenten dit een erg leuk initiatief vonden en zeker de komende jaren daar bij betrokken willen zijn. Dat gevoegd met de response een paar dagen verder na de publicatie, doet me optimistisch zijn over de levensvatbaarheid de komende jaren.

Wat zeggen anderen?

Wat zeggen andere van de Webinars? Daarvoor moet je ze het vragen. Als je wil kan ik je mails me bedankjes door zenden, maar he, zou ik je slechte mails doorzenden? Dus vraag rond en besluit dan.

— Student xyzzy

Hier komt evt een referentie van een student of twee. Meer omdat het toch soms helpt.

— Student

Geef je op voor de mailing lijst en krijg maximaal drie mails.

Ja, zend me maximaal drie mails:

Mail 1. Meer informatie over deFastLane en wanneer dit start.

Mail 2. Een reminder drie weken voor het event om me te helpen herinneren eventueel mee te doen.

Mail3. Een mail om me eventueel op te geven voor de update mails met handige info over de nieuwe modellen en theorieën die er zijn die mijn werk leuker en effectiever kunnen maken.

Het kan je maximaal drie keer kosten om op de ‘delete’ knop te drukken in je mailbox als je de mail niet nuttig vindt. Dat is een kleine moeite en zo loop je niets mis. Ik beloof je jouw mailadres aan niemand door te geven of voor iets anders te gebruiken.

Dus waarom wachten? Type je naam in, een email adres en ik doe de rest.


Voorbeeld van een workshop die we met mekaar doen of deden.

Een variant van de aanpak die beschreven staat in ‘What is the colour of your parachute’. Tijdens een event op 12 juli 2022 deden we hier iets mee. Minimaal twee keer per jaar kijken naar wat je carrière pad gaat zijn lijkt me verstandig. Het liefst met iemand als klankbord. Want waarom we nadenken over de aanschaf van nieuwe schoenen en niet de tijd nemen een investering beslissingen te nemen over de toekomst van je leven. Kan je niet een paar euro schelen, maar een paar duizend of nog meer.