borrel topic

Koester gave mensen

Voor sommige mensen kan het niet veel en spannend en afwisselend genoeg zijn. Is dat alleen voor speciale mensen? Nee, andere dingen doen, speciaal wordt je daar wel van, maar het is denk ik toch het ‘gewoon doen’, wat het verschil maakt. Schiet in actie. Spijt ga je niet hebben van de dingen die je gedaan hebt, wel van de dingen die je niet gedaan hebt.

Oordopjes in zitten werken tussen mensen in een kantoortuin. Ze wilde strafrecht jurist worden en deed al wat in Straatsburg. Nu even een deal van een paar miljoen voorbereiden om een televisiestation te kopen. Dat was toen. Nu wat reizend en me schrijvende in Suriname te zijn en dan wat door te vliegen naar Curaçao en Colombia. Met vrouw en kids. Onderweg denk ik wat aan het werk zijnde.

Prachtig mens die ik nu al jaren ken. Ergens uit een gewoon gebied in Nederland, wat studeren, werken voor een Amerikaans bedrijf in Nederland en dan daarna van alles doen. Steeds wel in de telecom en televisie business. Ging ook met een jeep wat door Iran, Irak en zo op vakantie een tiental jaar geleden. Steeds vertellende dat de mannen net achter hun aan kwamen rijden. En verder denk ik dan de geweren negerende…

Soms afwezig als je met haar praat. Ze zit dan denk ik in hele andere oorden met haar gedachtes. Steeds intens geïnteresseerd in mensen en waar ze mee bezig zijn… als je haar aandacht hebt…. Grappig en doeltreffende vragen, ze hebben mij de afgelopen tientallen jaren geholpen richting aan mijn leven te geven. Haar advies zat in het advies en de vragen die ze stelde waren zo opgebouwd dat je jezelf advies ging horen geven.

Je kan het altijd maken, overal op de wereld

Deze persoon is voor mij het lichtende voorbeeld dat je het overal en altijd kan maken samen met die andere collega. En wat dat maken betreft, dat kan je zelf invullen. Dat kan in werk zin zijn en in je prive leven. Zij en een ander collega over wie ik ook eens zal schrijven, hebben de wereld over gereisd en gewerkt. En wisten denk ik steeds het kompas goed te houden. Luxehotels, dikke auto’s, ruime diners met rijken mensen er om heen en een keur aan Hollywood sterren. Ze hebben het allemaal gezien en terwijl ze dat zagen dachten ze denk ik latent eraan dat het soms handig is mee te bewegen. Niet om direct promotie te maken, maar dat wel rustig op zijn tijd. Steeds een soort radar voor de slimme dingen die je kan doen om je positie te verstevigen en verder te komen. Meer een evolutie dan via een revolutie. Dat kenmerkt ook alle succesvolle bedrijven en CEO’s, die doen zoals de tegeltjes wijsheid: ‘Onderzoek alles en behoud het goede’.

Doe maar gek, en blijf gewoon

Meebewegen, maar steeds weer op je eigen voeten terugkomen. Zonder de standaard, wat mijn betreft lichtjes onzin kreet, ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’ te volgen. Neen, ik ga het ze een vragen, maar het was voor hun denk ik: ‘ Doe mee gek, dan doe je nog niet gek genoeg. En blijf verder gewoon’.

Dus, koester de fijne mensen

Goh, veel moraal van het verhaal heeft dit verhaal niet. Wel dat ik denk dat het slim is de mensen te koesteren waarmee je een gevoel-tot-gevoel iets hebt. Moet niet altijd zo zijn dat je mekaar elke week belt of zo. Neen, het kan soms jaren duren en dan spreek je zo een iemand en lijkt het alsof het een week geleden was dat je mekaar nog gezien hebt. Die mensen koesteren. Ben blij van dat soort mensen te kennen.

Rudolph

3 juli 2022

Categories: borrel topic

Tagged as:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s