branding

Prep je winter

Dit is een boodschap voor de studenten die in september gaan starten met de cursus Communicatie en Reputatie die voor 4e jaars is.

Gele auto

Als ik je vraag of je een gele auto vandaag hebt gezien zal je waarschijnlijk nee zeggen.

Als ik je vertel morgenavond je te gaan vragen of je gele auto’s hebt gezien op de dag ga je morgenavond waarschijnlijk ja zeggen, want je bent bewust of onbewust die dag bezig geweest met de vraag of er gele auto’s rijden.

Zo kan het ook gaan met de inhoud van je portfolio, je werkstuk. Weet je wat de vraag is, ga je antwoorden al werkende vinden, zonder er moeite voor te doen. Ieder student weet dat het wachten op informatie van de eigen organisatie vaak het langst duurt en het moeilijkste te vinden is. Dat maakt dus potentieel je studieplanning in de war, want je bent dan afhankelijk van anderen.

Daarom is mijn voorstel om een PrepT te organiseren in juli.

Dat is een Preparatie voor de volgende cursus die in september begint terwijl je preT hebt. Een middag waar we met plezier terug kijken op de afgelopen cursussen, maar ook direct de aankomende cursus gaan inzien en waar studenten wat mee aan het stuur kunnen staan.

Hoeveel tijd denk je niet te gaan besparen in de herfst en wintermaanden, de drukke tijd, als je nu al de vragen goed weet! En dan de hele rustige zomer vrijwel als vanzelf de ingrediënten van je portofolio gaat verzamelen.

Cursus Communicatie en Reputatie heeft wat meer ‘inweek tijd’ nodig.

Communiceren is niet een exacte wetenschap. Er komt kunst en gevoel bij kijken. Daarom is deze cursus bij uitstek er een waar je wat meer tijd voor nodig hebt, niet zozeer studie tijd, dus tijd waarin je focus moet hebben, maar ook tijd om te overdenken. Je kan bijvoorbeeld in 30 minuten wat vinden van 5 verschillende etalages, maar het is leuke en voedender om eens als je aan het winkelen bent met een ander oog naar de etalages te kijken en zo zonder moeite al ideen in je hoofd te vormen die je daarna voor je portfolio kan gebruiken.

Met afstand, in de met afstand leukste stad.

Vrijdag de 3e of 10e juli dacht ik deze PrePT dag te houden in Antwerpen. Mijn gedachte is rond 12 uur af te spreken aan het water en steeds in de buitenlucht te blijven.

Waar? Bijvoorbeeld bij Bar Paniek, want in paniek hoeven de studenten niet meer te zijn…

Antwerpen beste plek

Wat? Een combinatie te doen van reflectie op je afgelopen studietijd, je wensen rond de zomer dagen en dan de grote lijnen van de cursus Communicatie en Reputatie door te lopen en op twee onderwerpen in de diepte te gaan. En dan zo eind van middag af te ronden. En als we zin hebben de afronding en lessen van de afgelopen cursus gebruiken om direct een leerovereenkomst voor de nieuwe periode te maken, heb je dat ook direct achter de rug.

Hoe? Ik zal materiaal meebrengen waar je direct al mee aan de slag kan gaan met medestudenten en die later onderdeel kunnen zijn van je portfolio. Met dat materiaal heb je dan gewerkt, kan je dat opvolgen gedurende de zomer maanden.

Hoeveel? Maximaal zeven studenten zegt de richtlijn van de hogeschool op het moment dat ik dit schreef. Dus dat is de max ongeveer.

Investeer nu, bespaar veel tijd voor later.

Nu investeer je een dag. Je weet daarna exact wat je voor informatie moet gaan verzamelen. En zonder dat je andere mensen onder tijdsdruk hoeft te zetten, of zelf uitloopt in je planning kan je binnen je firma en daarbuiten die informatie in rust kan vergaren. Ik denk dat het je iets van drie weken werk besparen tussen september en december. Net als het vast drukker is op je kantoor…. Dat is het Prep deel.

Nu de preT. Door je successen te vieren werk je aan een betere vorm van zelfregulatie zeggen veel onderzoeken. En dat geeft weer energie voor het vervolg en de afrondende fase van je studie.

Praktisch

De grens is open. Je mondkapje mee voor als je in winkels wil zijn, daar verplicht….maar volg de berichten, elke week zijn er andere richtlijen…. Verder blijven we wat mij betreft buiten en op ruime plekken zodat we op een veilige manier met mekaar kunnen spreken.

Beste brouwerij in Antwerpen

Start plek is bij Brouwerij Seef, die veel ruimte buiten heeft eventueel ook onder een groot tentzeil. Met de auto makkelijk te bereiken en vaak genoeg parkeerplek in de buurt. Kosten wat drankjes en bakje friet, arm zal je er niet van worden.

Wanneer? Donderdag 9, of vrijdag 10 of donderdag 16 juli. Meeste stemmen gelden.

Waar? Ergens door Antwerpen.

Kosten: je eigen reiskosten en eten (frietjes) drankjes (water).

Tijd? Van middag tot begin van de avond.

Hoe opgeven?

Mailtje naar rudolph.regter@hr.nl zenden

Ik merk wel wie er gaat willen zijn. Maximaal 7 personen kunnen meedoen. Ook niet studenten welkom!

Rudolph

Categories: branding

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s