boekreview

Welke innovator ben jij

Innovatie is een strategische topprioriteit voor bedrijven in alle sectoren, we gaan het daar komende week over hebben. In The Innovation Navigator verkennen Tucker J. Marion en Sebastian K. Fixson vier innovatiearchetypen. De  ‘Specialist’, ‘Venture’, ‘Community’ en ‘Netwerk’.

  • Specialisten gebruiken technologieën om volledig nieuwe oplossingen en superieure productprestaties te bereiken. 
  • Venture, nieuwe zakelijke ondernemingen, verlagen de barrières voor werknemers om zelf te selecteren voor ondernemende projecten, terwijl de beperkingen van de bureaucratie worden verminderd. 
  • De Community brengt nieuwe kennisbronnen door langs de grenzen van het bedrijf te gaan en het aantal deelnemers drastisch te vergroten. 
  • Het Netwerk creëert partnerschappen en ecosystemen die innovaties creëren die niet door individuele bedrijven alleen konden worden ontwikkeld. 

De beschrijving, vertaald, zegt: De Innovation Navigator begeleidt de lezer bij het verkennen en exploiteren van deze verschillende vormen van innovatie. Individuele hoofdstukken bieden belangrijke inzichten in de kansen en uitdagingen vanuit een aantal uitkijkpunten: van de impact op organisatorische middelen tot de rol van prikkels die de organisatie nodig heeft om te willen veranderen. Het boek biedt ook een kader voor hoe bedrijven dynamische verschuivingen en multimode-strategieën kunnen benutten. Bedrijven in het industriële spectrum worden geprofileerd, van nieuwe productiebedrijven zoals Formlabs, leveranciers van op de gemeenschap gebaseerde oplossingen zoals Forth tot traditionele bedrijven die nieuwe modi zoals GE Appliances en hun FirstBuild-initiatief verkennen. De Innovation Navigator zal leidinggevenden helpen bij het bouwen van de mogelijkheden voor topprestaties in dit nieuwe innovatielandschap.

Dit boek is te lezen als e-book gratis bij de Mediatheek. Er is ook een leuke website van de auteurs: http://theinnovationnavigator.com

Rudolph

#Innovation

Categories: boekreview, innovatie

Tagged as:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s