levenTip

Soms geloof ik onmogelijke dingen

…zo is de tekst van Alice in Wonderland die spreekt met de Koningin. Dit is de start van een leuk klein boekje.

Het boek ‘Who moved my chees’ kreeg ik Jaren geleden van David Harris, die toen VP marketing en sales was bij Liberty Global. Een dun boekje dat ik toen snel uit had en verder niet veel aandacht aan schonk. Het boekje verteld een verhaal van twee muizen en Pieker en Peins en gaat over hoe je kan omgaan met verandering. Later toen ik begreep dat het een bestsellers boekje was, ik was er tijdens mijn vele reizen veel tegen gekomen op de luchthavens, ging ik het nog eens lezen en bleef het op mijn boekenkast liggen. 

Vandaag zag ik in de bieb de opvolger, ‘Breek los uit het Doolhof’, ook van Spencer Johnson. De schrijver is inmiddels overleden en zijn afscheidsbrief staat achter in het boek.

Kern van het verhaal

Dit boek verteld het verhaal dat volgde op ‘Wie heeft mijn kaas gepikt?’ en verteld over hoe je zelf verandering kan creëren. Korte punten: Wees je bewust van je opvattingen, Geloof niet alles wat je denkt, Laat los wat niet werkt, Kijk buiten het doolhof, Kies een nieuwe opvatting.

Dit alles past ook goed bij de boeken van Prof. Antonio Damasio, zie daar ook verder.

Advies/conclusie

Leuk om in een paar minuten te lezen, wellicht iets als input bij lessen over verandermanagement. Verder ook leuk cadeautje om weg te geven.

Rudolph

#verandermanagement #levenstip #diptip

Categories: levenTip

Tagged as: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s