dipTip

Slecht in iets? Stop ermee!

Waar je goed in bent, doe daar meer van. Waar je slecht in bent, huur er iemand voor in, delegeer het of doe het gewoon niet.

Simpel. Sinds 2004 toen ik het boek las blijft dit wat ik mensen vertel omdat ik denk dat als mensen ergens goed in zijn, dat niet voor niets is, ze hebben dan de flow in dat werk. Dat geeft ze vleugels.

Weet je niet waar je goed in bent of wil zijn, no worries, dan vinden we dan wel uit. En naar ik denk is dat niet iets wat jarenlang hetzelfde is. Denk dat het een aantal kernactiviteiten zijn die je leuk vindt om te doen en een paar kern skills die je hebt, maar die skills kunnen er steeds meer worden en dan ga je de activiteiten ook leuk vinden. Op mijn leeftijd vindt je dan bijna alles leuk!

Heb met behulp van dit boek veel geoefend met mijn medewerkers door de jaren heen. Zoals de psychologen zouden zeggen, ‘zet het mensen in hun kracht.’ Dat moet bij studenten ook kunnen werken denk ik deze zomer 2017, en dus ga ik het boek omzetten in een workshop die we dan in het studiejaar 2017-2018 kunnen gaan gebruiken.

Heb je er interesse in en zit je niet in een klas die ik les geef, vraag me er naar.

Rudolph Regter

Leverage your best, ditch the rest. Goed boek om je op je eigen spoor te zetten en te houden.

Categories: dipTip, levenTip

Tagged as: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s