tips

Afstudeerplek. Wie zou je niet willen hebben?

Daar sta je dan, een topper, een professional met support van sterke, slimme docenten. En de arbeidsmarkt is krap, meer vacatures dan recruiters kunnen invullen. Dus meer vragen in het bedrijfsleven dan beantwoord kunnen worden.

De mensen in het bedrijfsleven zitten daar om geld te verdienen voor hun firma. Als ze dat doen, krijgen ze ook zelf geld, salaris en wellicht een bonus. Jij als afstudeerder gaat ze daar bij helpen, door aan analyse te maken, een interventie te doen en dan gaat die persoon in het bedrijf waarschijnlijk met de pluimen lopen: die laat de firma zien dat hij meer geld aan het verdienen is. Dus jij biedt ze aan meer te gaan verdien, of in elk geval in een goed blaadje te komen staan. Dus deze mensen zijn juist blij als je ze belt of mailt met die boodschap! Dus schroom? Weg er mee.

Morgen zal ik het doen, morgen dus, en als ik een goede telefoon heb, en een goed verhaal en mijn cv op orde is dan ga ik het echt doen. Je woont dan op het eiland ‘misschien’. Wat is er tegen nu? Drie dagen en dan vink je het af!

Iedere nee brengt je dichter bij een ja. Het is een gewoon simpel rekenkundig iets. Na x keer nee horen, komt vanzelf de ja. Dus van een nee moet je niet depressief worden, maar soort van blij: je bent weer dichter bij de JA gekomen!

Hierbij een link naar het werkboek dat ik maakte en woensdag de 5e gebruikte.

Veel Success!

 

 

Rudolph Regter

0 - Dag plan boekje - Stage vinden v1

 

Categories: tips