lesidee

Gamifaction lessen door RR

Kijk weer uit naar leuke lessen met de klassen en de pilots die ik ga doen met KlasK. We deden al een zeer productieve YouTube live les, de tip van studenten was toen ook eens naar Twitch te kijken en dat platform eens in te zetten.

Dus deed dat. Check out http://www.twitch.tv/rudolph_regter, waar je vanaf december als klas of belangstellende mijn marketing lessen kan volgen.

Ben benieuwd hoe deze pilot gaat verlopen! Krijg denk ik alle support van mijn studenten en verwacht dat het onderwijs rendement van de lessen zal toenemen. De combinatie van live lessen in de klas met dit kanaal als toevoeging lijkt met goed te gaan werken. Meer daarover bij de evaluatie die ik eind van december zal doen.

Gamification van onderwijs is een onderwerp dat ik in 2017 goed volgde via een aantal scripties die over dat onderwerp gingen en die werden gemaakt in samenwerking met aan aantal game ontwikkelaar in Nederland.

Gamification is reeds in gebruik, in 2015 ws 40% van de wereld grootste bedrijven bezig met een vorm van gamification om hun organisatie te transformeren en een hefboom in te zetten voor hun technologische innovaties (Blohm & Leimeister, 2013)

De markt werd in 2011 geschat op $100 million en steeg in 2016 tot $2.8 billion (Everson, 2015). De verwachting is dat dit verder doorgroeit met 41% tegen 2022, wanneer de markt een verwachte $22 billion (Research Markets, 2016) zal bereiken. Het bedrijfsleven is al hard bezig, het hogere onderwijs is nog in zijn wakker worden fase.

Dus Game on, learn on, denk ik maar en maak maar een start.

 

Rudolph Regter

Twitch achterrond

 

Categories: lesidee, onderwijskunde

Tagged as: