projecten met studenten

Q en A met Bavaria

Wat losse aantekeningen van het bezoek. Door elkaar opgeschreven omdat de vragen ook door elkaar heen gingen.

Bavaria

Speciale bieren markt is hun niche. China interessant. Argentinie heeft mogelijkheden. Brasil grootste potentieel. Markten belangerijk is NL, FR, IT. Afrika veel focus op. En eventueel midden oosten. sterk in 0.0 procent, 100 procent plezier. horeca daar bouw je het merk. in de UK ook retail. Signapore actief. café heeft soms ook een slijterij eraan. La Trappe kern speciaal bier merk. Duurzaamheid is een belangrijk doel, Bavaria is de grootste duurzame brouwerij in de wereld. in Japan veel drank gebruik en verkoopkansen.

B&S

Willen zijn daar waar de markt is. on en off trade. zeker horeca. alle luchthavens zijn interessant. soms verhuurt een vliegveld alle outlets aan maar 1 partij, dan niet echt interessant voor B&S. Heyman is grootste concurrent. Iran, Irak en Dubai interessant. Willen op locatie afleveren. Doen nooit mee aan omkopen, daarom leveren aan de grens, rest moet locale partij doen. Zijn dominant in cruiseboten. Afrika veel geld nodig voor beveiliging. Aanpak van nieuwe producten om te voeren is proeven, dan strategie uitzetten, dan marketing plan en doen.

Deze ochtend Q en A met Navaria en hun logistieke dienstverlener. We graven diep in marktstrategie, distributie en nieuwe product markt combinaties. Meer hierover de komende weken.