projecten met studenten

Project met Bavaria en B&S – update

Afgelopen week zijn we als klas K gestart met het project. De teams gaan uitzoeken hoe Bavaria en B&S in elkaar zitten en een team heeft al een sterke presentatie gegeven met een eerste analyse.

De afgelopen week hebben we het vraagstuk besproken, zocht men bedrijfsinformatie van beide bedrijven op en gaan we donderdag de 6e september leren hoe Agile te werken en dat toepassen in de teams. Agile werken is iets wat goed past bij innovatieve werkzaamheden. We gaan wat filmpjes kijken van hoe dat bij Eneco ingevoerd is, onder andere door een van mijn medewerksters. De teams gaan ook een samenwerkingscontract opstellen. Daarvoor zal ik iets uitleggen over het ARCI model: Accountable, Responsible, Consult, Inform.

Dan volgende week een continent onderzoek en DESTEP methode aanpakken. Een pitch houden van elk team om een continent als werkgebied te krijgen. Ik ben benieuwd of mijn Brasil er ook op zal komen.

Een link naar de slides die ik gebruikte in de lessen vind je hier.  Die slides zijn voor gebruik door Klas K alleen. Mijn collega’s hebben er veel werk aan gehad die te maken, ben er erg blij mee, dus wil niet ze zien slingeren her en der.

Voor de donderdag heb ik ook wat oude TV commercials gezocht en het zou leuk zijn elke week een serie commercials te zien rond het onderwerp om zo wat inspiratie op te doen. Ga per team vragen een week te nemen en een selectie van filmpjes klaar te zetten voor elke donderdag.

Afijn, meer de komende weken.

 

Rudolph Regter

 

Plaatje - Update 1