boekreview

Boekreview: Stil van Susan Cain

Dit boek is aardig om te lezen voor mensen die introvert zijn. Ik las het boek om te kunnen snappen hoe om te gaan met studenten die een studie commerciële economie gaan volgen, die vaak extrovertheid nodig heeft, en hoe dat kan passen.

Er staan een aantal mooie voorbeelden in van een aantal beroemde mensen die introvert zijn en hoe ze daar me omgingen. Zoals Guy Kawasaki, Mahatma Gandhi en de uitvinder van de Apple computer.

Ook wat toelichtingen op onderzoeken, waaronder die van Adam Grant van de Wharton University die veel bedrijfsleiders geïnterviewd heeft. Belangrijkste uitkomst was daarvan dat bij solliciteren men zoek naar mensen met een bepaald profiel, zonder eerst goed te hebben nagedacht over de verschillende situaties tussen de problemen waarmee een leider te maken kan krijgen. Sommige problemen vragen om een meer introverte instelling.

 

Ook een onderzoek door Jerry Kagen een van de grote ontwikkelingspsychologen van de twintigste eeuw wordt in het boek toelicht en is verhelderend.

 

Andere grote stukken ben ik aan het verwerken als onderdeel van Studie loopbaan begeleiding of andere coach vakken.

 

Leen het boek, koop het niet, daarvoor is de inhoud net iets te licht.

 

Rudolph Regter

 

Boek - Stil

Categories: boekreview