boekreview

Winst = geld is gouwe klok. Maar is dat alles?

Marketing of Social Business en die linken met een onderwijsstroming van nu, die men in het Engels ‘Systemic Sustainability Education noemt’.

 

In 2011 schreef Martha Nussbaum een manifest daarover. Een goed leesbaar manifest, waarvan de achtercover schrijft: ‘Met Niet voor de winst schreef Martha Nussbaum een overtuigend manifest tegen het streven om onderwijs te zien als gereedschap van het bruto nationaal product. Aan de hand van voorbeelden van onderwijsontwikkelingen in verschillende landen laat zij zien hoe een herwaardering van de geesteswetenschappen ertoe kan bijdragen dat leerlingen weer worden opgevoed tot mondige, democratische burgers.

 

Van de 189 pagina’s in dit boek blijft veel hangen. Teveel om in deze blog over te nemen. Leende het boek uit de bieb, moet vast 2e hands nog ergens te krijgen zijn, ik ga er naar zoeken.

Mij bleef het meeste bij: ‘Het is onmogelijk om te begrijpen waar zoiets eenvoudigs als een flesje frisdrank vandaan komt zonder na te denken over de levens van mensen in andere landen.’ Zie ook mijn blog van een paar dagen geleden over hoe scheef de prijs van een hamburger is en totaal niet in lijn met de echte kosten voor de aarde.

 

Rudolph Regter

 

 

 

 

 

 

 

Categories: boekreview, onderwijskunde

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s