boekreview

Snel? Snel! Blijf bij.

‘Thank you for being late’

Thomas L. Friedman is een bekende voor The New York Times, waar hij columnist is en voor dat werk drie keer de Pulitzer prijs won.

Met het boek ‘Thank you for being late’ beschrijft hij hoe hij denk over de versnelling die onze maatschappij meemaakt.

 

Hij ziet daarin een samenspel tussen technologie, de markt en de natuur. Die alle drie hun wetten hebben: de wet van Moore voor technologie, die van de globalisatie voor de markt en voor de aarde het eind van biodiversiteit en klimaat verandering.

In het boek o.a. een grafiek met de tijd op een as en de rate of change op de andere. Met daarin twee lijnen: die van Huma Adaptability en Technology. Technology heeft ons al gekruist…En over een UPS truck die meer dan 200 sensors heeft om de bestuurder te helpen tig pakjes bij tig verschillende mensen te brengen. Operational efficiency optimaal gemaakt.

‘Complexity is Free’ is een goed hoofdstuk rond blz 89 over hoe James Bond in de schaduw staat als je bijvoorbeeld de R&D afdeling van General Electric binnenstapt in Niskayune, New York.

Dan de trends van Steffen, W,., Broadgate, W., Deutsch zijn indrukwekkend van de Sage Publication ltd. Iets voor studenten en hun scriptie.

 

Dan een sterke aan het eind van het boek: ‘But it only works if you start with a dining room table’ zegt Tim Welsh, een McKinsey partner.

 

Take away

Een dikke pil wel met zijn 461 bladzijden, maar goed te lezen en met een sterke opbouw. Friedman is sinds het verschijnen van dit boek, opnieuw een veel gevraagd spreker en zijn gedachtegoed uit dit boek wordt wijdverspreid door zijn lezingen.

Goed voor de lessen Digital Transformatie, heb er delen al van gebruikt, in het volgende studie jaar materiaal zal ik er meer van gebruiken.

 

Een aanrader voor de kerstvakantie.

 

Rudolph

 

 

Boek - Thank you for being late.jpg

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s