Eerst nog even dit – 3. Admin handig

Ieder mens en dus ook docent heeft zijn eigen gewoontes en wensen. Hieronder mijn gedachtes. Er zitten tips en suggesties in hoe met Rudolph te communiceren. Het staat je helemaal vrij die te volgen of niet. Makkelijk te lezen, naar ik denk voornamelijk tijd besparend om het zo te doen en heb je suggesties, laat me weten!

Aanspreken

Moet je doen als je me ziet, ik ben altijd geïnteresseerd in hoe het met je gaat, waar je staat met je leven, studie en werk. Kan je doen met ‘Rudolph’ of ‘meneer Regter’, net waar je jezelf plezierig bij voelt.

Aanwezigheid

Is niet verplicht. Of je in de les bent of niet, maakt niet uit, de eindbeoordeling is op basis van de Rubric en die kan je ook halen zonder de lessen te volgen, wellicht ben je al super goed in het metselen van muren, dan hoef je mijn lessen daarover niet te volgen.

Maar er helemaal nooit zijn, heeft lichtjes als kans dat ik tijd heb dan, en jij niet, en dat jij tijd hebt als ik geen tijd heb… zo aan het eind van de opleiding. Mijn tijd is dan vrijwel op, dus de kans dat ik nog veel tijd heb voor begeleiding is laag.

En er de 1e lessen niet zijn is super onhandig en onverstandig. Je mist dat de uitleg over wat het doel is. Het lukt je dan niet om de spreuk te volgen ‘Begin met het eind in gedachte’. Los daarvan heb ik totaal geen zin je daarna nog eens het materiaal van les 1 en 2 te gaan vertellen. Of je moet me vooraf een super goede reden hebben gegeven waarom je er niet kon zijn.

Antwerpen

De plek waar je altijd welkom bent voor een informeel gesprek. Koffie en kroegen, wat je maar past. Ook met studenten die afgestuderen beb ik er elke lente te vinden, zie berichten daarover hier: Antwerpen studie en feest stad – Rudolphs news

Bright Space

Dat is het leerling management systeem van de hogeschool. Dat is sinds 2019 in gebruik. Anno winter 2020 is er een tender aan de gang en nog niet zeker of dit systeem door de school verder gebruikt zal worden. Ik steek er dus niet veel tijd in, deze website beheer ik zelf, betaal ik zelf en werkt zelf. Anno 2023 is het systeem officieel aangeschaft door de Hogeschool Rotterdam. Dus zie daar ook als je bij die instantie studeerd.

Cloud en bestanden uitwisselen

Zelf werk ik graag met documenten die we niet heen en weer per mail hoeven te zenden, maar we plakken in een cloud ding. Alles gebruik ik: Dropbox, Onedrive, Gdrive, Sync, etcetc. Voorkeur voor OneDrive, die je ook gratis van school krijgt. Vertel me hoe je graag werkt en we regelen dat in.

Cum Laude

Dit is de nieuwe naam van Natschool en is de plek waar docenten lesmateriaal plaatsen. Ook de plek waar je opdrachten in mappen kan zetten. Er zijn wat mogelijkheden: je mag het 1x uploaden of er is een kans het meerdere keren te mogen uploaden. Ook zit er een plagiaat check in, tenminste dat kan aangezet worden. Een docent moet dat dan wel goed gedaan hebben. Beste even altijd checken…..

Eten en drinken

Goh, op zich heb ik daar niet heel veel op tegen. Behalve…. als het eten erg veel geur heeft en je slurpt bij het drinken. Dan blijf je maar liever buiten het leslokaal.

Feedback

Dit is maar een vorm van feed… Je hebt ook feedforward, feedup en dus feedback. Verdiep je er in en verwacht van mij en andere docenten dat ze daarmee werken.

Filenaming convention > belangrijk voor RR

Natuurlijk snap jij goed hoe je jouw files noemt. ‘definitief’ of ‘bijna definitief en nu echt’, ‘verbeterde versie van definitief’. etc. Laten we het ons makkelijk maken denk ik dan. Dit is mijn suggestie voor hoe files heten die je me toezend:

Dus bijvoorbeeld heeft student Pietje Puk die de cursus Marketing Audit aan het volgen is en studenten nummer 090908 heeft een bestand die die me toezend dat genaamd is Pietje_Puk_090908_Marketing Audit_versie1

Hint

Het intranet van de Rotterdam Business School. Verschillende applicaties starten hier. Steek zeker ook eens tijd in de Mediatheek!

Informeel gesprek

Naast de docenten rol voor specifieke vakken, heb ik er plezier in studenten op het, op hun, spoor te helpen houden. Dus wil je los van de onderwijstijd eens spreken over je carriere, hoe om te gaan met headhunters of zo meer, laten we spreken!

Mediatheek

Een goede plek om online te zijn als je onderzoek wil doen, boeken wil lenen en zo meer. Voor de studenten van de Hogeschool Rotterdam. Andere studenten, vraag me even.

Osiris

Dit is het systeem waarin docenten de cijfers moeten zetten. Daar zit een deadline vaak op van iets van binnen de twee weken…maar dan moet het vak wel in Osiris staan bij me, anders kan het erg veel langer duren.

Printen

Dat kan op school [check nog even hoe dat zit, en schrijf hier erbij]

Rubric’s

Dat zijn overzicht waar docenten over nagedacht hebben voor de opleiding begon. Het beschrijft de einduitkomsten die ze verwachten van studenten. Die uitkomsten zijn niet heel in detail. Er staat niet dat de studenten 2 miniemer, rood van de kleur xyz moet hebben getekend. Neen, dat is voor een andere opleiding. Er zijn ruime richtlijnen. Heb je daar vragen over, stel ze me. Verwacht ook dat ik je vertel dat ik xyz kan vinden en mijn collega docent rtp. Iets anders dus.

Teams

Dat is het systeem waar we voornamelijk mee werken om online lessen te doen met mekaar. We hebben daar een officiële licentie op als studenten en docenten sinds lente 2020.

SMS

SMS is zo een heerlijk oud medium. Gebruik die als het erg veel haast heeft, dus bijvoorbeeld als je te laat gaat komen op een afspraak met me.

Studentenvereniging

Die heb ik enige keren proberen op te richten, maar bij gebrek aan belangstelling vanuit de school, doe ik dat nu zelf informeel. De website http://www.destudievereniging.nl is in opbouw.

Studiegidsen

Die worden gemaakt door module houders. Zijn vaak een zeer algemenet tekst met heel ruwe omschrijving. Ik zelf hecht er niet veel waarde aan. Naar ik denk kan je maar beter in een gesprek met me scherp krijgen waar een opleiding over gaat, dan kan ik het ook linken naar jouw interesses en werk.

Teams

Het software systeem dat we gebruiken als we niet fysiek contact hebben. In gebruik voor vergaderingen, examens en zo meer.

Telefoneren

Kunnen we doen als we dat afgesproken hebben. Mij bellen en denken dat je me aan de lijn gaat krijgen is redelijk kansloos. Ben of aan lesgeven en dan focus op de studenten, of dat niet aan het doen en dan heb ik beltijd…maar tja wanneer het ene is of het andere dat wisselt nog al. Dus maak het jezelf makkelijk, laat me weten wanneer je in de auto zit of vraag wanneer ik en we hebben telefonisch contact met focus.

Tijden

De start van lessen staat in het rooster. En iemand heeft een klok uitgevonden. Dus als het rooster zegt dat de les om 14 uur, twee uur, zal beginnen, zegt de klokken maker dat dit is als de grote wijzer op de 12 staat en de kleine wijzer op de 2. Dat heb ik niet uitgevonden, maar iemand anders. We beginnen dan. Ben je te laat, wacht dan tot de deur weer open is voor de pauze en kom dan binnen.

Tijdens de les

Dan maak ik graag tijd efficient. Of we zijn met focus bezig, of we zijn aan het strand of in de kroeg… ben niet zo goed in meer smaken… En we hebben geleerd dat multi-tasking niet efficient is, dus het is fijn dat ‘als ik praat, jij niet praat, en als jij praat, ik niet praat’. Klinkt erg belerend… maar is ingegeven door efficiency gedachten. Zie ook mijn cursus over intercultureel management.

Versie beheer > belangrijk voor RR

Vindt ik erg belangrijk, zie mijn richtlijnen hier.

Whatssapp

Dat kan je doen met korte berichten, zeg iets van twee zinnen maximaal. Verwacht dan binnen een dag antwoord.

Quick Scan

Dat is een woord dat ik gebruik voor de bijna laatste fase van je werkstuk. Net voordat je de definitieve versie gaat inleveren wil ik soms nog een check doen en je vertellen of je in de groene, of oranje of rode fase zit. Groen betekend dat de kans aanwezig is dat je een voldoende zal halen, Oranje, dat er nog het nodige gedaan moet worden maar dat er nog, gelet op hoeveel tijd tot de deadline er is, het nog moet lukken een voldoende te score. Rood is dat we alarmbellen horen.

Hoe de indeling van een Quick Scan is zal ik les per les uitleggen. De kern is dat ik a) check op admin dingen zoals: goede file naam, APA ok, zit er alles in. b) inhoud: heeft het een logisch verhaal lijn, klinkt er diepgang in door en is er theorie gebruikt die ik mag verwachten dat je kent n.a.v. de cursus.

ZOOM

Soms in gebruik, maar de voorkeur is Teams, want daar is een officiële licentie voor.