Kids en hun vleugels

Dit weekend hadden we vier (pleeg) dochters in huis. En daar is tegenwoordig een klein mens bij, de zoon van de oudste dochter en haar man. Twintig jaar bezig zijn met kinderen die geen ouders hebben die goed voor ze kunnen zorgen was een investering. En dit tijd was mooi. De tijd nu ook weer. Wel fijn dat mijn vrouw en ik nu blij zijn met de tijd die er is even zonder kinderen in huis. De twintig jaar hebben best een grote tol gevraagd, die wel steeds zeer waardevol was, als een tol die draait en je duizelig maakt.

Wat gedachtes

Zie alle mensen als mensen van jou. Dat een mens biologisch van jou is, maakt nooit dat die ‘van jou is’. Je hebt kinderen in leen van de wereld en zichzelf.

Al deze kinderen zien, of kunnen zien, verschillende ouders als hun ouders. En kunnen daarmee leven. Waarom zou ik het alleenrecht als ouder opeisen? Welke grond heb ik daarvoor? De oude grond van eigennaarschap (zie vorige punt?)

Maak je huis en gesprek vol kleur. Vier verschillende etnische achtergronden. Hoe kleurrijk en vol van verschillende basis gedachtes kan je een huis maken. Probeer dat ook eens met het uitnodigen van anderen dan je ‘ons soort mensen’.

Van 30 tot 12 jaar, vullen mekaar aan. Van een moeder die een leuke man heeft getrouwd en een schitterend kind op de wereld hebben gezet. Tot een verlegen 12 jarige die voor Ronaldo is. Een kleinzoon die ik een uurtje draagde, en toen bij verbazing over rugpijn besefde dat dit 12 kilo gewicht was.

Vergeet de kind in jezelf ook niet. Paaseieren die voor alle leeftijden leuk zijn. Een kind in de mens sterft nooit. Het plezier van choco eieren zoeken. Mijn vrouw koopt er altijd een berg en dan is het zoeken en zoeken. Te leuk om jaren lang te zien.

Als iedereen voor zijn naaste zorgt. Als iedereen voor zijn naaste zorgt, telt dat op tot een gelukkige wereld. En je naaste is iedereen die je tegenkomt wat mij betreft. Ieder kind in ons huis, gaf rust aan ouders, ooms en tantes en die zich konden herpakken.

Kinderen vragen nooit om quality time. Kinderen vragen nooit om kwaliteit tijd. Zo van ‘er is maar een week vakantie, dus een vijf sterren hotel zal het doen. Neen, vijf weken tijd voor het kind zal het doen.

Besef dat er altijd iemand belangrijker is. Bij alle zorg die wij gaven, besefte we dat we in de schaduw stonden van anderen mensen. Maar geven doen je niet om iets terug te krijgen, geven doe je omdat je dat wil. (en de wereld een mooiere, beter plaats maken voor iedereen)

Veel meer te schrijven, maar ik ga nu een oude tv serie kijken van De Saint.

Rudolph

Leave a comment

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑