RR's gedachten

Met je bionische arm naar werk

Naar mijn werk ga ik met een bril op. Erg natuurlijk, niet? En als ik straks mijn bionische arm meebreng (keek veel de six million dollar man vroeger), kan dat ook? Het onderzoekbureau Gartner heeft een lijstje gemaakt met hun top verwachtingen voor 2020 en daarna. Er zijn tig van dat soort lijstjes, deze net verschenen en viel samen met mijn vakantie, dus hieronder overloop ik ze en zet mijn gedachte erbij.

BYOE

BYOD, ‘bring your own device’, waar iedere medewerker zijn eigen laptop mocht meebrengen, gaat in de toekomst een stap verder en zal een ‘bring your own enhancement’ worden. Men schrijft dat op dit moment 70% van de mensen met een beperking, niet werken en dat die wellicht in de toekomst wel kunnen werken, maar dan met aanpassingen net zoals mijn bril, maar dan wat uitgebreider. En met augmented reality. Die 70% is een enorme poel van kennis en werkkracht. Hoe ga je die inzetten?

Verslaving is online shoppen.

Omdat we steeds meer weten van de klanten, steeds exacter kunnen voorspellen wanneer ze wat en waarom nodig hebben, bestaat de kans dat mensen steeds meer gaan kopen. Het wordt ze op een gouden presenteerblaadje aangereikt. Maar dat heeft ook negatieve gevolgen. Mensen raken in de schulden door de verslavende werking van het fijne gevoel na een aankoop te hebben gedaan. Zit hier business in voor ziekenhuizen? Preventie ook hiervan?

Artificial Intel gebruikt je emoties.

Dus dat je een advertentie van een Whisky merk krijgt als je op facebook sad emojis klikt, dat wisten we al. De televisie drilled je erin: voel je je slecht dan moet je iets gaan kopen of alcohol drinken. A.I. kan al met gemak boeken lezen en vragen beantwoorden, dus begrijpend lezen. Kan ook je gezichtsuitdrukking begrijpen. Combineer die en de online advertentie wereld gaat geregeld worden door A.I. Die leest namelijk je berichten en ziet je Instagram foto’s en zend je op grond van zijn analyse van jouw emoties, je een advertentie.

Internet of Behavior

Hierover zegt Gartner dat er een link gemaakt gaat worden tussen je gedrag en je identiteit. Die pak ik nog even niet, ga daar eens verder over lezen, snap nog niet wat daar de impact van is. Denk dat dit nu al gebeurd.

Workers Orchestrate business applications

Dat werkers hun applicaties, hun apps en software gaan aanpassen aan wat zij nodig hebben en zinvol en effectief vinden, dat geloof ik direct. Heb dan ook een groot geloof in de toekomst van Unified Messaging, waarbij 1 platform voice, data, chat, video en files combineerd in jouw workflow. 

Net zoals we nu Asana, Basecamp of Slack gebruiken, maar dan meer en beter.

Picture bron: https://www.investopedia.com/terms/b/blockchain.asp

Cryptocurrency en blockchain neemt toe

Hmm, met dit onderwerp heb ik persoonlijk niet zo veel, dus ga er verder niet op in. Dat het potentieel een grote poel van oplichters is dat weten we al, dat er heel veel meer me kan ook, maar even is mijn aandacht er niet voor. Lees vooral er zelf verder over, of overtuig me dat dit echt heel belangrijk is als ontwikkeling.

Controle op de controleur

Toezicht op A.I. en machine learning. Als Bill Gates en Elon Musk bang zijn voor de gevaren van die twee, moeten we wellicht opletten. En hoe China met zijn social credit system werkt.. tja… Verder ook dat verschijnsel een paar jaar geleden dat werknemers met een camera op hun shirt moesten werken en die camera registreerde dan de gezichten en kon zo zien of je vriendelijke of onvriendelijke conversaties had met mensen. En natuurlijk moest je vriendelijk doen. een variant van het verhaal dat ik hoorde dat als je het winkelbedrijf de Bijenkorf in loopt als medewerker, je door een gang loopt met spiegels waarop poster staat met leuze als ‘glimlach naar de klant’ en zo…

Digitale innovatie verandering twee keer langer

Gartner denk dat grote organisatie steeds langzamer gaan worden in hun digitale aanpassingsvermogen en dat kleine meer agile bedrijven het beter gaan doen. Dat klinkt in mijn oren als een wat open deur, me eens verder in verdiepen waarom men dan dacht dat dit nu niet zo is, of dat het straks nog langzamer gaat. Ook relevant voor mijn werk de komende jaren. Digitale transformatie is een van de onderwerpen die mijn aandacht heeft.

Rudolph

#strategisch management #borrelpraat #innovatie

Bronnen:

Smarter with Gartner. https://www.gartner.com/smarterwithgartner/gartner-top-strategic-predictions-for-2020-and-beyond/

Categories: RR's gedachten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s