update

Kijk om je heen, Marketing Environment – week 1

Afgelopen week de 1e week voor studenten om op onze school iets met marketing te doen. Mijn verhaal lijn van dat het gaat om poen, geld, euries etc heb ik wat aangepast en dit is wat studenten geleerd hebben naar ik hoop:

De vier P’s, de 3 R’n, een Abell model, verschil verkoop en marketing, en dan deze week de essentiele tools als de groeistrategie van Ansoff en analyse maken van micro, meso en macro. En daarin natuurlijk de SWOT maken. Die SWOT zal nog wat werk nodig hebben, het kost vele keren maken en aanscherpen tot die van een kwaliteit is dat je NIMA C zou noemen, of van de kwaliteit waar een CEO van een grote firma iets aan zou hebben.

De Kahoot’s van de hoofdstukken zit ik nu wat verder uit te breiden zodat we die de week voor de toets kunnen gebruiken om de leerstof er in te drillen. Maar…. kennis alleen is lang niet genoeg, in de casus moet je het kunnen oplossen, dus zelf nadenken.

Vorig jaar hadden vrijwel alle studenten een voldoende voor hun marketing, naar ik hoop gaat dat dit jaar ook lukken!

 

IMG_9193

 

 

 

 

 

Categories: update