Online bronnen

Als je student bent aan de Hogeschool Rotterdam heb je toegang tot de Mediatheek. Die heeft een berg aan online bronnen. Maak jezelf er mee bekend, iets voor op een regenachtige middag, zo wat surfen om materiaal te vinden ter onderbouwing van je portfolio. Hieronder een paar bronnen om je wat op weg te helpen en te laten zien dat er materiaal is te vinden van de luxe van je luie band en tablet die je werkstuk meer fundering kan geven.

Business Premium Collection

Een breed georiënteerde collectie zakelijke databases, waaronder de ABI/INFORM Collection. Bevat meer dan 2000 full-text publicaties over diverse onderwerpsgebieden. > zit in tab ‘wetenschappelijke artikelen

Inhoud: De aanwezige wetenschappelijke publicaties behandelen ondermeer biologie, bouw, communicatie, computers, onderwijs, energie, techniek, wetgeving, wiskunde, medische wetenschap, filosofie, politieke wetenschap en sociologie.

ABI/INFORM Collection

De ABI/INFORM Collection bestaat uit ABI/INFORM Global, ABI/INFORM Trade & Industry en ABI/INFORM Dateline. Deze collectie bevat duizenden full-text journals, dissertaties en working papers. Je vind hier zakelijke en economische uitgaven, waaronder The Economist and MIT Sloan Management Review, op landen en sectoren gerichte rapportages en belangrijke nieuwsbronnen, zoals the Wall Street Journal en de Financial Times. De internationale dekking geeft onderzoekers een compleet beeld van bedrijven en zakelijke trends overal ter wereld.

Entrepreneurship Database

Diverse bronnen en tools voor ondernemers en studenten over het kleinbedrijf. Bevat videoclips, bedrijfs- en marketingplannen, formulieren en slablonen. Behandeld onderwerpen als ondernemerschap, kleinbedrijf en familiebedrijf.

Accounting, Tax & Banking Collection

Wereldwijde wetenschappelijke publicaties en andere bronnen over accountancy, belasting en de bankensector. Onderwerpsgebieden zijn o.a. accounting, auditing, banken, financiering, verzekering, investeringen, onroerend goed, (belasting)wetgeving en risicobeheer.

Asian & European Business Collection

Informatie over bedrijven, markten, economieën en internationale handel betreffende Europa en Azië. Bevat academische publicaties, nieuws en magazines. Onderwerpsgebieden: landinformatie, economische toestand, nieuws, mensen en bedrijven, politiek en analyses.

Business Market Research Collection

Deze bron bevat bedrijfs-, industrieel en geopolitiek macro-economisch marktonderzoek uit Hoover’s Company Profiles, OxResearch en Snapshot Series.

Ondersteuning

Wil je meer weten over het gebruik van de Business Premium Collectie? Of wil je door middel van een persoonlijk profiel op de hoogte gehouden worden van de ins- en outs op jouw vakgebied? Neem dan contact op met de mediatheek op Kralingse Zoom.

Business Source Premier

Economie & Management

Economische databank met publicaties op het gebied van marketing, management, bedrijfseconomie, banken en meer. > in tab ‘wetenschappelijke artikelen

Inhoud: Business Source Premier geeft je full-text toegang tot ondermeer Business Week, Forbes, Fortune, Harvard Business Review en Money.

Voor deze databank is er ook een alternatieve interface beschikbaar. In de Business Searching Interface vind je ondermeer directe links naar bedrijfs- en sectorprofielen. Qua content is er geen verschil met het algemene interface.

Apps en mobiele toegang

Onderaan iedere pagina van EBSCOhost databanken vind je links maar de mobiele interface en instructies voor het gebruik van de Android en iOS apps.

Communication Source

Communicatie

Publicaties over communicatie, linguïstiek, spraakpathologie en mediastudies. > zit achter tab ‘wetenschappelijke artikelen

Inhoud. Bevat veel unieke titels die niet in andere Ebsco databases te vinden zijn, zoals Cognitive Linguistics, The Journal of Development Communication en Media Psychology.

Apps en mobiele toegang. Onderaan iedere pagina van EBSCOhost databanken vind je links maar de mobiele interface en instructies voor het gebruik van de Android en iOS apps.

Company.info

Economie & Management

Bedrijfsinformatie (KvK) van alle Nederlandse organisaties én buitenlandse bedrijven met een Nederlandse vestiging. > in tab ‘bedrijfsinformatie

Inhoud: De informatie op Company.info is onder andere afkomstig van de Kamer van Koophandel en bestaat uit: Jaarcijfers en ratio’s (o.a. balansen, winst- en verliesrekeningen); Jaarverslagen; Adres- en organisatiegegevens; Management(structuur); Persberichten; Gegevens van belangrijkste concurrenten; Meer dan 2000 full-text marktrapporten

Emerald Insight

Mens & Maatschappij, Economie & Management

Wetenschappelijke, peer-reviewed tijdschriften en e-books vanuit diverse disciplines, waaronder transport, marketing, de voedingsindustrie en gezondheidszorg. > in tab ‘wetenschappelijke artikelen

Inhoud: Emerald biedt diverse onderwerpsgebieden, maar alleen de aangekochte content is volledig toegankelijk.Overzicht van toegankelijke inhoud

E-books. Onderstaande collectie voor de logistiek-opleidingen is volledig toegankelijk. De e-books kunnen (per hoofdstuk) gedownload worden in html, epub en pdf formaat.

EMIS Professional

Emerging markets, economie, bedrijfsinformatie.

Nieuws, onderzoek en gegevens van meer dan 125 emerging markets. > in tab ‘bedrijfsinformatie

Inhoud: Emis geeft je een mix van analyse, data en nieuws over bedrijven, markten en landen. De inhoud komt van macro-economische experts, bekenden marktonderzoeksbureau’s en gezaghebbende nieuwsleveranciers. Door dit te combineren levert EMIS een overzicht van alle opkomende markten vanuit meerdere gezichtspunten.

IEEE Xplore Digital Library

ICT & Media, Techniek

Geeft toegang tot meer dan 3 miljoen full-text documenten uit de meest geciteerde publicaties op het gebied van elektrotechniek, computerwetenschap en elektronica. > in tab ‘wetenschappelijke artikelen

Inhoud: IEEE Xplore Digital Library bevat wetenschappelijke publicaties, conferentieverslagen en technische standaarden.

LISTA

ICT & Media

Database die meer dan 600 tijdschriften en boeken indexeert op het gebied van informatiewetenschappen en bibliotheken

Library, Information Science & Technology Abstracts (LISTA) biedt kosteloos toegang tot samenvattingen uit tijdschriften, boeken en onderzoeksrapporten op het gebied van bibliotheek- en informatiewetenschap. Ook toegankelijk via www.libraryresearch.com.

> in tab ‘wetenschappelijke artikelen

Marketline Advantage

Economie & Management, Bedrijfsgegevens

Markt- en brancherapporten, per regio of land te raadplegen. Vaak inclusief prognoses. Verder rapporten met bedrijfsinformatie en sterkte- / zwakteanalyses. De oriëntatie is wereldwijd. > zit onder de tab ‘bedrijfsinformatie

START

De ‘STudy And Research Tool’ voor Hogeschool Rotterdam

START is de catalogus en zoekmachine van de mediatheek. Hier vind je materiaal (online en print) uit diverse bronnen via één interface. Tevens kun je er boeken verlengen en reserveren en materiaal aanvragen bij andere bibliotheken.

Wat kun je ermee? De mediatheek biedt, naast boeken en tijdschriften, diverse databanken aan over allerlei onderwerpen. Via START kun je veel databanken tegelijk doorzoeken en je zo beter oriënteren. Met START kun je:

  •     Alle boeken en tijdschriften van de mediatheek vinden. Ook e-books!
  •     Tientallen databanken doorzoeken.
  •     Boeken reserveren.
  •     Zien wat je hebt geleend en zelf je boeken verlengen.
  •     Items en zoekacties opslaan in je persoonlijke account
  •     Boeken en (kopiën van) wetenschappelijke artikelen bij andere bibliotheken aanvragen.