Must have Tools

Voor een geruisloze werking van je werk, studie en andere zaken. Hieronder de apps, software etc die ik heb geselecteerd als tools die echt handig zijn en soms wat geld waard.

Mijn persoonlijke favorieten:

  • Cloud storage: Sync uit Canada. Veilig, goedkoop, privacy aware
  • Digitale bieb: Evernote: als opslag van van alles, een digitale bibliotheek.
  • Nieuws: Feedly als newsreader.
  • Project management: Omnifocus, voor complexe projecten. Asana voor workflows van afstudeerders. Hubspot voor contacten algemeen.
  • Email marketing: Agile CRM.

In meer detail hieronder mijn overwegingen. (work in progress)

Cloud oplossingen

Dropbox, Onedrive, Google Drive zijn de bekendste.

Dropbox: heb ik veel gebruikt. Nadelen: Vond over de 100 euro per jaar voor 1Tb wat veel, ook omdat ik maar tot 500 GB kom. Goedkoper kan het elders, ook meer betrouwbaar. Koos voor Sync. Zie daar. Voordelen: linkt direct in je ios en windows. Vanuit je browser kan je een webpage direct in pdf in dropbox plaatsen, erg handig.

Google drive: gebruik ik niet meer ivm privacy redenen en die firma is al groot genoeg denk ik. Verder niets slechts over te zeggen overigens.

OneDrive: komt met je 360office pakket voor 1Tb. Nadelen: Mijn ervaring is dat het systeem traag is. Voordelen: de selective sync is erg makkelijk te gebruiken.

Sync: Uit Canada, met alle privacy controles. 5GB gratis, extra ruimte kost relatief niet veel. Voordelen: Snelle sync. Ook met selective sync. Gebruik eventueel mijn link, dan krijgen we beide wat meer ruimte. http://www.sync.com/get-started?_sync_refer=454add0

Bronnen

Foto’s door Photo by MJ S on Unsplash