Studieverloop over 4 jaar

Mocht je willen weten hoe je studie verlopen kan en wat de Career Academy zoal te bieden heeft, dan heb ik hieronder de presentatie gezet die ik ook gebruik bij de open dagen die we in lente 2023 georganiseerd hebben en de jaren daarna. De laatste versie is van de lente 2023 en schetst het beeld van het studiejaar 2023-2024. De slides die kan je hieronder vinden.

Kijk ook eens op de andere websites die ik heb gemaakt. Voor support bij je studie: http://www.maakeenportfolio.com.

P.S. let op! de informatie hieronder is geen officiële informatie van de hogeschool. Heb die hier slechts als extra service voor mijn studenten gezet. Voor formele berichten, zie de website van de school.

Hoe verlopen de modules in het studiejaar 2023-2024?

Wat is de inhoud van de modules?

Zie hiervoor de informatie die de hogeschool zelf geeft. Dit zit in studiegidsen, een soort van reisgids van de module. Die gidsen heeft de Hogeschool gepubliceerd. Die kan je hier vinden: hier onder deze link de studiegidsen.


Wanneer zijn de lesdagen?

Dit is vaak de eerste vraag die studenten stellen, dus maar gelijk hier een antwoord.

In het studiejaar 2023-2024 en de jaren daarna zijn die lesdagen zoals hierboven. En wat is dan een lesdag? Die is van 13:00 uur die dag tot ergens 21:00 uur. En dan ben je er nog niet zoals je snapt, in de rest van de week zal je nog studietijd moeten inroosteren. Reken eerder naast de lesdag nog twee extra dagdelen, dan veel minder.

De logica is dat als je in het studiejaar 2023-2024 een start maakt in jaar 1, je op woensdag les hebt. Dat is de middag en de avond. Als je dan de modules het studiejaar daarna verder volgt volgens de standaard volgorde, blijf je op de woensdag les hebben.

Heb je al een AD diploma en start je in jaar 3, dan is de lesdag een donderdag.

Let op! Bij de CA hoef je niet de modules jaar na jaar in de standaard volgorde te volgen. Je kan als je een sterke student bent proberen in een studiejaar drie modules te doen. Zeg dat je in jaar 2 ook een module van jaar 3 wil doen, dan kan dat….echter dan volg je lessen op twee verschillende dagen. De lessen worden uitsluitend op bovenstaande dagen gegeven. In jaar 1 al andere modules willen gaan volgen, dat zou ik erg afraden.


Hieronder de slides die gebruikt zijn tijdens open avonden.

Let op! Dit is niet officiële informatie van de Hogeschool Rotterdam. Zie daarvoor hun eigen website.