Rijbewijs

Memories – Hoe Rudolph zijn eerste rijbewijs haalde in Palo Alto, CA.

Rijbewijs

We zouden snel aan aankomst in San Francisco willen wegrijden naar het noorden van Californië, een lange rit. En met twee rijden dan handig, dus een rijbewijs halen was aangewezen, die had ik nog niet. In het vliegtuig van Philadelphia naar San Francisco boog ik me over het boekje met theorie examen materiaal. De hele vlucht probeerde ik de stof in mijn hoofd te krijgen, wetende dat de dag na aankomst het direct examen doen was. 

Tijdelijk rijbewijs uitgegeven door de California Drivers Department uit Sacremento.
Het tijdelijke rijbewijs

Het examen ging goed, toen een dag later het praktische deel ervan. Dat hielt niet veel in en met een automaat ging dat snel goed. Het afrijden doe je in je eigen auto, in mijn geval was dat een Buick met automatische versnelling die als een pookje aan het stuur vast zat. Er waren wat andere regels en het rijden op het heuvelachtige San Francisco was ook even wennen. En dan goed weten dat bij parkeren, je de wielen een slag moest draaien, zodat ze met de achterkant op de ‘curb’ kwam te staan, een beveiliging die helpt voorkomen dat de auto wegglijdt. Het rijbewijs gehaald, dus klaar voor vertrek naar de Red Woods en als doel ook het Wild horse sanctuary, een plek waar oude paarden hun laatste jaren konden slijten een project dat mijn gastvrouw al jaren sponsorde. De Buick in en rijden maar!

RedWoods en Mount Shasna

De toch naar de Red Woods was een mooie reis en de enorme bomen indrukwekkend. De natuur ademde oudheid en cowboy sferen uit. Net op dat moment ook werd op de Mount Shasna een event gehouden. Wat groepen mensen waren er van overtuigd dat net dat jaartal symbool stond voor een grote gebeurtenis in de wereld en men verzamelde zich op de berghelling. Veel heb ik er zelf niet van meegekregen, maar jaren later snap ik meer van de soms zweverige sfeer die schijnbaar kan horen bij mensen in Californië. In deze jaren was een soort verlate ‘hippie cultuur’ nog aanwezig.

Wild horse sanctuary

De website schrijft: ‘Rather than allow 80 wild horses living on public land to be destroyed, the founders of the Wild Horse Sanctuary made a major life decision right then and there to rescue these unwanted horses and create a safe home for them. And just as quickly, they launched a media campaign to bring attention to the plight of these and hundreds of other wild horses across the west that eventually led to a national moratorium on killing un-adoptable wild horses.

The Sanctuary is located near Shingletown, California on 5,000 acres of lush lava rock-strewn mountain meadow and forest land. Black Butte is to the west and towering Mt. Lassen is to the east. The current location features better accessibility for the public, a milder winter climate with more natural cover, and other benefits for the horses.’

Een prachtig gebied met een erg nobel doel om paarden een goede oude dag te geven. We zijn er een dag geweest om wat rond te rijden en kijken. 

Contact info: 5796 Wilson Hill Road, Shingletown, CA 96088. http://www.wildhorsesanctuary.org