StratMan – Programma

Er is een storyboard met de weekindeling en wat dan gedaan zal worden. Die komt in de studiegids en die zal gepresenteerd worden op dinsdag 1 september 2020.

Hieronder de indeling van de eerste 6 weken. De eerste les rond Thema 1 start op dinsdag 8 september.

bron: storyboard versie 16 juni 2020

Daarna loopt het programma door met een combinatie van feedback momenten, eigen werktijd en soms korte lessen. Dat programma stellen docenten dinsdag de 8e in ochtend af, ik zal daar voor mijn klas mijn aanvullingen bij maken en dat programma hieronder plaatsen.


Na de herfst progamma die Rudolph zal geven aan zijn klas en eventueel andere geinteresseerde.

Dinsdag 27 oktober 2020 – 14:00 – 15:30 uur item – Strategie Safari

RR zend uitnodiging.Lesdoel: In grote stappen door het boek ‘Strategie Safari’ En even pas op de plaats. Herijken van het eind doel.


dinsdag 3 november 2020 – 14:00 -15:30 uur. item – Strategic thinking – RR

Management denker in picture: Peter Drucker.Boeken: o.a. Concept of the Corporation, The Practice of Management uit 1954. Drucker maakte management tot een echt vak.Management denker in picture: Charles Handy.Over begrijpen hoe organisaties werken en met welk doel. En de waarde van de verschillende structuren.

ook: Strategy and future thinking – RR

Lesdoel: hoe denken de professionals nu over strategie maken?19:00 – 21:00: RR is niet beschikbaar, moet lessen Consultancy skills geven op school.


dinsdag 10 november 2020 – 14:00 -15:30 uur. item – Leadership – RR

Lesdoel: welke invloed heeft de leiding op de strategie. Het maken er van en de uitvoering.Management denker in picture: Jim Collins.Boek: o.a. How the mighty fall en Build for the future. Beide boeken gaan over leiders en waarom sommige bedrijven succesvol blijven onder meerdere leiders,


dinsdag 17 november 2020 – 14:00 -15:30 uur.item – Financiering – HdN

Lesdoel: welke invloed hebben financiele markten. Hoe kijken Venture capital firma’s nu tegen strategie aan?Management denker in picture: Warren Buffet. Investeert in bedrijven die steady zijn.


dinsdag 24 november 2020 – 14:00 -15:30 uur.item – Innovatie – RR

Lesdoel: op welke manieren kan innovatie denken de strategie aanvullen of veranderen.Management denker in picture: Michael Gerber. De goeroe van de kleine onderneming.Idee: kleine ondernemingen niet gestart door ondernemers, maar door specialisten die overvallen zijn door ondernemers koorts.Management denker in picture: Prof. Marion debruycker.Malcom Gladwell. Over de potentiële epidemische werking van kleinschalige sociale activiteit. Boeken: Blink, Intuïtie, Uitblinkers


dinsdag 1 december 2020 – 14:00 -15:30 uur. item – Digitale transformatie

Lesdoel: bepalen in welke fase de firma zit van digital maturity.


dinsdag 8 december 2020 – 14:00 -15:30 uur. item – Besluitvorming – RR

Lesdoel: bepaald, nog even uit te werken door RR.


dinsdag 15 december 2020 – 14:00 – 15:30 uuritem – Samenvoegen

Dan is het zaak dit allen bijeen te knopen. Wacht daar niet mee tot dit moment. Vanaf de SWOT kan je al een stuk maken. De verschillende items kan je ook als los hoofdstuk toevoegen. Dit gaat niet echt een les zijn. Wel zal ik het leuk vinden iedereen te zien in een plenaire Teams sessie.  Planning van de les is deze te houden op 15 december. Maar weet niet zeker. Ik hoop niet nodig omdat iedereen al zijn werkstuk voor 95% af heeft.


Wekelijkse updates

Na iedere les zal ik uiterlijk op de vrijdag een wrap up doen van die les. (dat schoot er in oktober wat bijin…) Wat besproken we, wat is huiswerk, wat zijn eventueel extra bronnen van informatie. Dat hoef je niet te lezen, als je Brightspace volgt, het officiele school systeem ben je volledig op de hoogte. Slechts voor studenten die net een slag meer willen of anders gepresenteerd zullen baat hebben bij die wrap-ups. Je gaat ze hier vinden.