StratMan – Les wrap ups

De lessen Strategische management zijn op de dinsdag in het studiejaar 2020-2021. Hieronder steeds een kort verslag van wat we behandeld hebben. Ga proberen dat steeds op de vrijdag na de dinsdag gemaakt te hebben.

De volgorde van de time line is omgekeerd: we beginnen met het eind in gedachte, weer dertig ects bij je score gezet begin 2021. Als je naar beneden scrolt ga je de lessen vinden, de eerste het meest onderaan, hoe meer weken we verder zijn hoe minder je hoeft te scrollen.


 • Januari 2021. Geslaagd!

  Vieren dat je het vak Strategisch Management gehaald hebt.

 • Januari 2021. Assessments doen.

  Volg eventueel de webinar die ik daar rond zal hebben.

  Tip: lees nog eens deze link met assessment tips.

 • 29 december 2020 en 5 januari 2021 – Vakantie.

 • December 2020.

  Als je driekwart van de lessen hebt gevolgd, redelijk regelmatig met mij hebt overlegt, ben ik ok om extra tijd te steken en een quick scan te doen van je concept werkstuk als die op ongeveer 90% final staat.

 • 8 en 15 december 2020 – zelfwerkzaamheid van de student. Geen lessen. Rudolph is wel beschikbaar voor overleg.

 • 1 december 2020 – Scan Feedback

  Docent geeft feedback op portfolio: vorm, inhoud op hoofdlijnen.

  ! Studenten van Rudolph leveren documenten aan met als filenaam: voornaam_achternaam_studentnummer_versie nummer.

 • lesagen 3, 10, 17, 24 november 2020 – Onderzoeksfase.

  Individuele gesprekken tussen student en docent. Studenten zijn hard zelfstandig bezig. Rudolph heeft er geen betaalde uren voor, maar denkt nog wat lessen te doen die facultatief zijn, dus mag je volgen, hoeft niet.

 • lesdag 27 oktober 2020 – Plan van Aanpak beoordeling

  Via individuele gesprekken geven docenten feedback op het Plan van Aanpak en een go/nogo. Natuurlijk heeft de student daarvoor al afgestemd met docent en was die al vol materiaal aan het verzamelen voor wat modellen, om de externe analyse te doen en de interne. Denk aan DESTEP en 7s en zo….

 • 20 oktober 2020 – Herfstvakantie!

 • Lesdag 13 oktober 2020 – terugkoppeling van vorige les.

  ! Hier de eerste delivery: je Plan van Aanpak.

  RR tip: omdat je data gaat verzamelen over je industrie, de markt etc is mijn tip zeker te maken dat je mediatheek gebruik en bronnen goed snapt.

 • Lesdag 6 oktober 2020 – Thema 3. De (on)zekere toekomst.

  Hier behandelen we de blue ocean strategie. Dit zal verzorgt worden door Claudia van der Pol.

 • Lesdag 29 september 2020 – terugkoppeling van vorige les.

 • Lesdag 22 september 2020 – Thema 2. Strategic Thinking.

 • Lesdag 15 september 2020 – terugkoppeling van vorige les

 • Lesdag 8 september 2020 – Thema 1. Adopt a strategic mindset.

  Wat deden van 19:00 tot 20:00?

  Check: om 19 uur zal ik starten met mijn variant van de cursus opstart. Zie je dan!

  Update 14 uur op 8 september.

  ICT even lastig. Mijn klas, Klas C doen we leergroep indeling deze avond.

  Wat een gerommel even met ICT. Uitleg: om in Teams te komende zijn erg drie mogelijkheden: 1. Je krijgt een uitnodiging voor een vergadering via Outlook en daar zit een link in. 2. Een docent maakt op Brightspace een bericht en zet daar een link in. 3. In Teams worden ‘kanalen’ gemaakt en daar moet je dan heen gaan.

  >> mijn aanpak: ik denk dat iedereen een vergaderverzoek is gewend in zijn werkomgeving. Dat is dus bekend. Dat zal ik blijven hanteren voor de lessen die ik geef. Zal tot nader bericht niet andere methodes gebruiken.


  Over wat is strategie? Zie deze link voor de inhoud van die dag, zal gaan over Thema 1: Een strategische mindset. Die theorie zal van 18:00 tot 21:10 dat werd de middag, van 15:00 tot 16:45 uur zijn, via Teams. De Teams link gaat mijn klas nog ontvangen van een andere docent, maar zet alvast in je agenda!

  Van 15:00 tot 16:45 doe ik met jullie een ‘wederzijdse intro’. dat werd van 19:00 tot 20:00 met uitloop voor vragen van 20:00 tot 21:00

  Van 13:00 tot 14:45 is een skills invulling, weet niet wat daarin gedaan gaat worden.

 • donderdag 3 september 2020

  Ik zond een mail naar mijn klas met uitleg over hoe dinsdag de 8e exact gaat lopen. Zond ook een uitnodiging naar jullie voor een Teams meeing van 15:00 tot max 16:45 uur om een wederzijdse introductie te doen. (P.S. Studenten die die al gehad hebben hoeven niet per se bij deze Teams te zijn).

 • Lesdag dinsdag 1 september 2020 – Eerst welkom.

  De deden een kort welkom sessie met het overlopen van de studiegids en het zetten van verwachtingen. De rubric werd vertoont op Brighspace.

  Er was nog wat admin te doen rond studenten in de systemen te krijgen.

  Lestijden vanaf nu: in de middag is er skills training en werkgroepen, in de avond kennis lessen (Rudolph wil graag kennis naar de middag brengen, want dan mensen actiever, wellicht gaat dat nog gebeuren, maar hou voor nu de avond aan)

  Rudolph zond die dag zijn eerst introductie mail naar de studenten in zijn klas. Dat is klas C.

  Next steps:

  Volgende week van 18:00 tot 21:10 uur, een theorie les van Andre Knulst of Joris van Haagen.

Disclaimer. Deze tekst is slechts bedoelt als ondersteuning, extra uitleg of andere manier van uitleg. De officiële kanalen zijn email van de school en Brightspace informatie.