item – Kalender logica

Hieronder de uitwerken die ik eens maakte met mijn sales en marketing team. Door deze aanpak hebben we marktaandeel behouden op eigen terrrein, nieuw marktaandeel verworven buiten Zeeland en nieuwe producten succesvol in de markt gezet. Maakte ook dat we trefzeker waren, haalde elk jaar de targets en storte de aandeelhouder zo een 25 miljoen netto per jaar op hun bankrekening bij.

Het is slechts een voorbeeld en zal in de lessen een verdere toelichting geven. Ook graag bespreek ik met je hoe dat voor jouw firma zou kunnen gebruikt worden deze logica opbouw. Me direct vertellen dat het voor jouw firma niet werkt gaat bij me niet pakken. Naar ik denk zijn altijd alle kalenders nodig te maken, ook als er bijvoorbeeld geen onderzoek gedaan wordt in de firma. Door er een slide van te maken en die in je presentatie te verwerken, druk je de firma wel op de feiten. Er kan een reden zijn om geen marktonderzoek te doen, maar er niet over nagedacht hebben, dat is niet professioneel commercieel handelen zo denk ik.

Veel kijk plezier en opnieuw dit is slechts een voorbeeld.

Rudolph


Kijk eens hoe Google het ziet

Google heeft ook een mooie overzicht gemaakt

Zoals je ziet is er meer verkeer, logische wel, en dan de vraag hoe je die kans omzet in omzet voor jouw firma. Dit voorbeeld is een redelijke open deur, die door iedereen gezien zal worden, dus je bent niet de eerste marketing persoon die hierop inspelen zal. Dus waar ligt jouw unieke kans op een uniek ander moment?

en dowload een aardige kalender, wel Engels, maar helpt je inzicht voor jezelf te maken

https://www.thinkwithgoogle.com/intl/en-154/seasonal-calendar-retail-marketing/


Hootsuit een handige tool

Een kalender maken is een ding, dan het handig inrichten dat je content op een gestructureede manier geplaatst zal worden. Meer een onderwerp voor digitale marketing en sales, toch aardig ook hier eens naar te kijken. Hootsuit gebruik ik zelf enige jaren en bevalt me goed. Inmiddels ook een paar anderen verschenen op deze markt.

Volg deze link.